Feliratkozás hírlevélre

Amennyiben szeretne értesülni az Annex Hangcenter újdonságairól, itt iratkozhat fel hírlevelünkre.


Hölgyeim és Uraim, az új 600-as széria megérkezett!

kiskep_600A 600-as család először a kilencvenes évek közepén látott napvilágot. Miután a rendszer már az első megjelenéskor is rendre ötcsillagos értékeléseket gyűjtött, és kedvező áron volt elérhető, füllel is érzékelhető magasrendű minőségéért elnyerte az év terméke díjat, a későbbi, nagyjából háromévenként megjelenő újabb változataival is ugyanez történt. A most elkészült – negyedik generációjú – 600-as sorozatra kicsit többet kellett ugyan várni, ezért a versenyláz is kissé alábbhagyott, de most megérkezett! És még nagyobb ugrással, mint eddig: több van benne a minden eddigit felülmúló 800-as sorozat csúcstechnológiáiból, többféle színváltozatban készül, friss külsőt kapott, és hangminőség terén is teljesen új magasságba emeli a lécet. Olyan, amiért megérte várni!

A korábbi 600-as sorozatok tulajdonosai bizonyára nehezen tudják elképzelni, hogyan lehet egy olyan mélyközépmembrán tisztaságát és részletreprodukcióját fokozni, ami már önmagában is külön kategóriának számított. A Bowers mérnökei mégis képesek voltak rá, hogy önmagukat felülmúlva, még egyedibbet, még életszerűbbet alkossanak.

- A magassugárzó -
A korábbi 600-as sorozatú magassugárzó kerámiamágneseit most a 800-as sorozatban is használt neodímium mágnesek helyettesítik, amelyek kisebb méretükkel lehetővé teszik a magas- és a középsugárzó középpontjai közötti távolság csökkentését, s ezáltal a sokkal összpontosítottabb ‘hangkép’ létrehozását. További módosítások – például a mágnespólusokon és az anyagokban – hozzájárultak a torzítás csökkentéséhez és a hangképalkotás finomításához. Mindez együttvéve olyan magassugárzót eredményez, melyhez már csak egy 'firstclass' szűrő kell, s amely egyszerűsége révén képes megőrizni az eredeti jel tisztaságát.


- A középsugárzó -
A 600-as sorozatú mélyközépsugárzók megkülönböztető jegye a sárga színű Kevlar-szövet tölcsér, amely egyrészt kioltja a hagyományos, homogén kónuszokra jellemző koncentrikus állóhullámokat, másrészt a levegős, ‘nyitott’ ház segítségével elvezeti a mögötte keletkező visszhangot. A háromutas 683 kónuszához azonban sikerült valami még különlegesebbet hozzátenni, amit ‘fixed suspension transducer’ (fix függesztésű átalakító), vagy röviden FST™ technológiának neveztek el a mérnökök. Ez a megoldás egészen mostanáig csak a B&W professzionális sorozataiban, például a 800-asban kapott helyet. Az FST™ olyan habgyűrű, melynek mechanikai tulajdonságai pontosan illeszkednek a Kevlar kónuszához, s ezáltal a kónusz szélei felé haladó hullámok is megzabolázhatók. Míg a hagyományos gyűrűk esetében ezek az energiák visszaverődtek a tölcsérbe, s így a hang elmosódott, az FST™ a tölcsér teljes kerületén magába szívja őket. Ennek eredményeként maga a kónusz is szabadabban és érzékenyebben mozog, és mindent felülmúló középtartományt kínál.

- A mélysugárzó -
ASW 608, 610 és 610XP, a nagy sikerű 600, 650 és 675 méltó utódai. Felépítésük közös vonása a papírpép membrán, mely a Kevlar-szövet és a gumi speciális keverékéből készül, ami pontosan a hangtekercs és a ház belsejében uralkodó nyomás által kifejtett hihetetlen fizikai erők megfelelő kordában tartásához szükséges merevséggel rendelkezik. Végeredményként masszív mélyhangreprodukciót, gyomormozgató dinamikát kapunk, erőteljes, ugyanakkor mégis kompakt mélysugárzókat.

- A kivitel -
A hangsugárzók egyben berendezési tárgyak: nemcsak funkciójuk, hanem formájuk is van. Az új sorozat mesteri kivitele a belsejében rejlő mérnöki és innovációs tartalom kifejezője is egyben. Az új sorozat többféle házbevonatot kapott, a homlokzatok a mai lakberendezési trendeknek megfelelően alakultak át. Az előlapok finom, matt felülete és a membránok csavarjainak elrejtése kellemes, elegáns látványt nyújt, melyet hatásosan egészít ki az új, csiszolt alumíniumból készült, gyémánttal vágott logólap a magassugárzó körül.

Az új kiadás négyféle kabinettel választható: a már hagyományos fekete kőris, a 600-as sorozatban nagyon népszerűvé vált világos tölgy, valamint új színként a cseresznye és a sűrűn erezett wengé.

 

Jöjjön el Bemutatótermünkbe, ismerkedjen meg a megújult 600-asokkal, nem fogja megbánni, kollégáink várják Önt!

 

További info --> bowers-wilkins.com
608 | 610 | 610xp | 675 | 683 | 685 | B&W | B&W 600 hangfal | bowers wilkins | centersugárzó | család | frontsugárzó | kevlar | mélysugárzó | széria

 
Joomla weboldal készítés, Joomla keresőoptimalizálás, Joomla honlapkészítés