Feliratkozás hírlevélre

Amennyiben szeretne értesülni az Annex Hangcenter újdonságairól, itt iratkozhat fel hírlevelünkre.


Jamo R 909 - EISA Award European HIGH-END Loudspeaker 2006-2007

kiskep_r9092006. január, Las Vegasban - CES-kiállítás. A Jamo először mutatja be az új, high-end hangsugárzóját, mely első ránézésre valóban, igazi hangsugárzónak mondható megépítéssel ejtette ámulatba a nagyközönséget az Újvilágban. Európában a Berlini IFA kiállításon mutatkozott be az érdeklődőknek, nagy sikert aratva.

A végleges verzió Párizsban debütált egy nagyszabású bemutatóshow keretében.10 év fejlesztői munka és több, kipróbált ötlet után a Jamo akusztikai kutatómérnökének, Henrik Mortensennek a végleges tervei alapján született meg az a hang,amelyre a Jamo berkein belül immáron teljes joggal büszkék.

Mortensent és csapatát a diffúz hangalkotás ötlete és az abból fakadó előnyök vezérelték, melyet a nyitott kabinettel és dipoláris hangsugárzókkal próbálták elsősorban elérni.

Kísérleteket folytattak a megfelelő elhelyezéssel és irányzottsággal kapcsolatban. Megpróbálták az emberi fül sajátosságait minél jobban kiaknázni megalkotásakor, többek között azt, ahogyan a hátsó- és oldalsó faltól való távolság, a megfelelő szögben elfordított sugárzó pozíciója változik, úgy az ez által különböző mértékben visszavert hang emberi fülbe való jutásának késése is.

A Jamo javaslata szerint az impresszívebb hang érdekében mindenféleképpen nagyobb – legalább 20-25m -es helyiség és a nyitott doboz mivolta miatt megfelelő pozicionáltság szükséges. Az eredmény Mortensen szerint nem fog elmaradni!

Meglepően nyílt, tiszta, élettel teli hang, a hangszínpad teljes nyitottsága, mely párosul azzal a bámulatos eleganciával, melyet a külső design, az egyedi fényezés jelenthet a hallgatónak és tulajdonosának.

Felépítése alapvetően szokatlan, merőben másabb, mint a klasszikus hangsugárzók esetében. A külső testet egy rezonanciamentes alumínium és fa ötvözete adja, mely valóban nyugalomban tartja a sugárzót nagyobb hangerő esetén is.

A hangszórókosarak magnéziumból készültek, ezzel fokozni tudták a mélytartomány reprodukcióját,nagyobb légmozgást elérve,ezenkívül anti-mágneses anyag,tehát abszolút független tud lenni magától a hangsugárzótól.

A háromutas rendszer két darab 38 cm-es woofert alkalmaz, egy 15 cm-es középsugárzót, valamint egy 25mm-es textil dóm tweeter-t, a Scan Speak-től a Revelator-t.

Az előlap 43mm vastagságú MDF-kombináció, melyet speciális, 7-rétegű zongoralakk fényezéssel láttak el.

Az R909 egyedi zongoralakk-fekete, sötét-vörös és sárga színekben rendelhetőek!

 

Jöjjön el, hallgassa meg nálunk Európa legjobb high-end hangsugárzóját a Hegedűs Gyula u.2.sz alatti bemutatótermünkben, Magyarországon egyedülállóan!hangfal | Jamo | R 909

 
Joomla weboldal készítés, Joomla keresőoptimalizálás, Joomla honlapkészítés