Feliratkozás hírlevélre

Amennyiben szeretne értesülni az Annex Hangcenter újdonságairól, itt iratkozhat fel hírlevelünkre.


2013. Augusztusi Universal Music Újdonságok

wagner-parsifalRichard Wagner – Parsifal
Johan Botha, Michaela Schuster, Wolfgang Koch, Milcho Borovinov és Stephen Milling.
A Szász és a Bajor Állami Opera Énekkara, Staatskapelle Dresden, vezényel Christian Thielemann. Rendező Michael Schulz, a videó rendező Brian Large.
Deutsche Grammophon – UNITEL CLASSICA
2 DVD videó

 

 

verdi-requiemGiuseppe Verdi – Requiem
A koncertfelvételen olyan világhírű énekeseket hallhatunk mint Anja Harteros, Elīna Garanča, Jonas Kaufmann és René Pape. A Milanói Scala Ének- és Zenekarát Daniel Barenboim vezényli. A felvétel a 2012-ben a Milanói Scalaban készült.
DECCA – UNITEL CLASSICA
1 DVD videó, Blu-ray Disc videó
2 Audio CD

 

netrebko-verdiAnna Netrebko – Verdi
Macbeth; Giovanna d’Arco; Sziciliai vecsernye; Don Carlo; A trubadúr
Közreműködik Rolando Villazón és a Torinói Teatro Regio Zenekara, vezényel Gianandrea Noseda.
A bonus DVD tartalma: „10 év együtt” (dokumentumok a művésznő és a DG együttműködéséről)
Deutsche Grammophon – 1 CD
Keményfedelű könyvben, extrákkal: 1 CD+bonus DVD videó

 

kaufmann-best-ofThe Best Of Jonas Kaufmann
A lemezen áriákat hallhatunk Verdi, Puccini, Leoncavallo, Bizet, Cilèa, Giordano, Massenet, Gounod, Mozart, Weber és Wagner műveibôl. Közreműködik Renée Fleming, Jana Sibera, Barbara Vignudelli, Rosa Feola, a Prágai Filharmonikusok, a Milanói Giuseppe Verdi Ének- és Zenekar, a Római Sanra Cecilia Akadémia Zenekara, a Mahler Kamarazenekar, A Forradalom és Romantika Zenekara.
Vezényel Marco Armiliato, Antonio Pappano, Claudio Abbado és Sir John Eliot Gardiner.
DECCA – 1 CD

 

sting-labirinth-newSting –  Songs From The Labyrinth
Nagy siker volt Sting 2006-ban megjelent  Dowland-lemeze  – 800 ezer darab fogyott el belőle! –,  ami most a szerző születésének 450. évfordulója alkalmából új kiadásban jelenik meg, „egybecsomagolva”  egy DVD-vel, amelynek műsora egy interjúkat, történelmi dokumentumokat és Dowland levelezéséből vett idézeteket
tartalmazó  eredeti tévéműsorból és a 2007-ben, a londoni Szent Lukács-templomban rendezett koncert videófelvételéből áll.
Deutsche Grammophon – 1 CD + DVD videó

 

philharmonicsThe Philharmonics – Oblivion (Feledés)
Piazzolla, Brahms, Bernstein, Kreisler, Dinicu, Enescu, Saint-Saëns művei illetve azok feldolgozásai.
Közreműködik: Patricia Petibon (Bernstein: Somewhere; Withers: Just the Two of Us).
Az együttes bevallottan a nagy hegedűs, Fritz Kreisler nyomdokain halad, amikor magas művészi színvonalú, sok forrásból merítő, afféle szuper-kávéházi zenét játszik.
Amint azt előző lemezük – Fascination Dance –, megjelenésekor írtuk, a hét tagú együttesből öten a Bécsi Filharmonikusok muzsikusai, a magyar-osztrák csellista (Stephan Koncz) „főállásban” a Berlini Filharmonikusokkal muzsikál, a pozsonyi születésű zongorista, František Jánoška pedig többek között
Roby Lakatossal is dolgozik. A vezető, Tibor Kováč a szlovákiai Léva szülötte, a bőgős (Rácz Ödön) budapesti, a brácsás német, a klarinétos bécsi, a második hegedűs albán.
Deutsche Grammophon – 1 CD

von-mutter-firstFist Choice
Beethoven –  Tavaszi és Kreutzer szonáta
Előadja Anne-Sophie Mutter hegedûn és Lambert Orkis zongorán.
Deutsche Grammophon – 1 CD

 

discover-beethovenDiscover Beethoven – Fedezd fel Beethovent!
A legnépszerűbb darabok a legnépszerűbb előadókkal.
5. szimfónia, 1. tétel; „Mondschein” szonáta, 1.tétel; Für Elise;
Hegedűverseny, 3. tétel; „Tavaszi” szonáta, 4. tétel;
„Pathétique” szonáta, 2. tétel; 9. szimfónia, 4. tétel (részlet) stb.
Vladimir Ashkenazy, Arthur Grumiaux, Ingrid Haebler, Henryk Szeryng,
Joan Sutherland, Marilyn Horne, James King, Martti Talvela és mások.
Vezényel Bernard Haitink, Doráti Antal, Sir Colin Davis és Hans Schmidt-Isserstedt.
DECCA – 1 CD

chantsThe Gyuto Monks of Tibet – Chants: The Spirit Of Tibet
A (magyar nyelvű forrásokban) gyűjtő szerzetesek 1959-ben, Tibet Kína általi annektálása után, a Himaláján átkelve Indiába menekültek, és azóta is Dharmasalában, a dalai láma székhelyén élnek. Rituáléjuk fontos alkotóeleme az ének, mellyel a dalai láma jóváhagyásával már évtizedekkel ezelőtt kiléptek a világ színe elé, táblás házakat vonzva Londontól New Yorkig. (Amerikai turnéjukon például a Grateful Deaddel együtt léptek fel.) Legutóbb június 27-én a Glastonbury Festival vendégei voltak, ahol szerepelt az a 78 éves szerzetes is, aki az emigránsok első generációjának képviselője, és aki az évek során olyan hírességekkel működött együtt, mint Richard Gere, Harrison Ford, George Lucas és PhilipGlass. A felvételek a szerzetesek dharmasalai kolostorában készültek kiváló tibeti hangszeresek közreműködésével.
DECCA – 1 CD

corea-vigilChick Corea – The Vigil
Az ötvenkilencszeres Grammy-jelölt és húszszoros győztes zongorista új albumának címe egyben új együttesének neve is, amelyben Tim Garland (szaxofon), Hadrien Feraud (bass), Marcus Gilmore (dob) és Charles Altura (gitár) játszik, nagynevű vendégek – ezúttal Stanley Clarke (bass) és Ravi Coltrane (szaxofon) társaságában.
C O N C O R D – 1 CD

 

 

verve-remixVERVE REMIXED: THE FIRST LADIES
Olyan világhírű előadókat hallhatunk ezen az albumon mint Nina Simone, Astrud Gilberto, Ella Fitzgerald, Marlena Shaw, Billie Holiday, Sister Rosetta Tharpe, Sarah Vaughan, Stan Getz és Dinah Washington.
Verve  – 1 CD
2 vinil LP

 

 

natalie-coleNatalie Cole – En Espanol
A többszörös Grammy-díjas Natalie Cole édesapja példáját követve teljes lemezt szentelt a latin zene gyöngyszemeinek. Másrészt így akarta kifejezni köszönetét és tiszteletét annak a latin-amerikai családnak, amelynek gyermeke volt a donor, amikor néhány éve veseátültetésre volt szüksége. Ez egyébként a felgyógyulása utáni első albuma.
Verve – 1 CD

 

 

deadly-gentlemenThe Deadly Gentlemen – Roll Me, Tumble Me
A remek bluegrass banda legérdekesebb tagja kétségkívül a bendzsó - virtuóz Greg Liszt, aki doktori címet szerzett a Yale Egyetemen – mikrobiológiából. Azt sajnos nem sikerült kiderítenünk, hogy mi köze van a nagy Liszt Ferenchez, lehet, hogy csak annyi, mint Béla Flecknek Bartók Bélához – tisztelgés a nagymester előtt.
ROUNDER – 1 CD  

 
Joomla weboldal készítés, Joomla keresőoptimalizálás, Joomla honlapkészítés