Feliratkozás hírlevélre

Amennyiben szeretne értesülni az Annex Hangcenter újdonságairól, itt iratkozhat fel hírlevelünkre.


2012. Októberi Universal Music Újdonságok

Handel-Rodelinda DVDGeorg Friedrich Handel – Rodelinda
A világhírű amerikai Renée Fleming és a német kontratenor Andreas Scholl közreműködésével, valamint a New York-i Metropilitan Zenekara kíséretében került szinpadra Handel operája. A karmester Harry Bicket, a rendező Stephen Wadsworth. A felvételt 2011. december 3-án rögzítették.
DECCA – 2 DVD video, Blu-ray Disc  

 

Mozart-A varázsfuvolaWolfgang Amadeus Mozart – A varázsfuvola
Az énekesek: René Pape, Luciana Serra, Ruth Ziesak, Deon van den Walt,  Anton Scharinger és Heinz Zednik. Közreműködik a Bécsi Opera Énekkara,és a Bécsi Filharmonikusok. Vezényel Sir Georg Solti, a rendező Johannes Schaaf.
A felvétel 1991-ben készült Salzburgban.
DECCA – 2 DVD video


 

SoltiThe LegacySir Georg Solti – The Legacy (Hagyaték, 1937–1997)
Részleteket hallhatunk olyan művekből mint például A varázsfuvola, Elektra,  A rózsalovag, Figaro lakodalma, Otello, Così fan tutte, Faust elkárhozása, Szentivánéji álom, Andrea Chénier, Tristan és Isolde, Az istenek alkonya és A végzet hatalma. DECCA – 2 CD


 

Friar AlessandroVoice from AssisiFriar Alessandro – Voice From Assisi
A fiatal ferences barát – aki szerzetbéli kötelezettségei mellett ácsként és bútor-restaurátorként dolgozik – az első szerzetes, aki szerződést kötött egy nagy lemezcéggel – de a rend szabályainak megfelelően honoráriumot nem fogad el a felvételért. „Sándor barát” számára a zene „egyenes út Istenhez”.
DECCA – 1 CD


Patricia PetibonNouveau MondePatricia Petibon – Nouveau Monde
A kiváló francia szopránénekesnő De Nebra, le Bailly, Purcell, Rameau, Händel, Charpentier és ismeretlen szerzők műveiböl ad elô. Közreműködik a La Cetra Zenekar Basel, Andrea Marcon vezetésével.
Deutsche Grammophon – 1 CD 

viruoso-cimsor
VIRTUOSO - a UNIVERSAL új, alsó árkategóriájú sorozatának újabb darabjai

BachKantátákJohann Sebasttian Bach – Kantáták
Elôadják: Monteverdi Choir, English Baroque Soloists, vezényel Sir John Eliot Gardiner.
Deutsche Grammophon – 1 CD 

LisztLes PreludesLiszt Ferenc – Esz-Dúr és A-Dúr zongoraversenyek, Les Preludes, 2. Magyar rapszódia
Előadja Lazar Bermanés a Bécsi Szimfonikusok, vezényel Carlo Maria Giulini, valamint a Bécsi Filharmonikusok, Giuseppe Sinopoli vezetésével.
Deutsche Grammophon – 1 CD


 

Gustav Mahler4. szimfóniaGustav Mahler – 4. szimfónia Frederica von Stade és a Bécsi Filharmonikusok előadásában, vezényel Claudio Abbado.
Deutsche Grammophon – 1 CD 

Franz Shubert8 impromptuFranz Schubert – 8 impromptu, 16 német tánc
Elôadja Alfred Brendel zongorán.
DECCA – 1 CD


 

Diana KrallGlad Rag DollDiana Krall – Glad Rag Doll
„A song and dance record” – fogalmazta meg Diana az album lényegét. A dallamok nagy része a múlt század 20-30-as éveiből való, (ezeket a díva még gyermekkorában, otthon, 78-as „normál” lemezekről ismerte meg,) de szó sincs nosztalgiáról; a hangszerelés, a partnerek, a hangzás új – csak az énekhang, a virtuóz játék és a szenvedély a régi. Az új lemezhez szerencsésen kapcsolódik a november 13-i budapesti koncert, amelyen bizonyára az új dalok is megszólalnak. A felvétel szokás szerint több változatban is megjelenik, ki-ki kedvére választhat a négyféle formátumból.
Verve – Kedvezményes árú helyi verzió: 1 CD
Standard nemzetközi verzió: 1 CD
Deluxe kiadás: 1 CD
2 vinil LP

Tori AmosGold DustTori Amos – Gold Dust
Afféle „Best of” CD ez, a művésznő eddigi munkásságának legszebb, legsikeresebb darabjaiból,  első lemeze megjelenésének 20. évfordulóján – csakhogy valamennyi új hangszerelésben, a nagynevű Metropole Orkest közreműködésével, Jules Buckley vezényletével.
Deutsche Grammophon / mercury CLASSICS 1 CD
Limited Hardcover Edition: 1 CD + 1 DVD video

HildegardHILDEGARD
A fenti címen jelenik meg Stevie Wishart és Sinfonye nevű együttesének Guy Sigsworth zeneszerző-producer közreműködésével készült lemeze az október 7-én szentté avatott Hildegard von Bingen (1098–1179) emlékére/tiszteletére. A kora ifjúságától bencés kolostorban élő, később saját rendházat alapító Hildegard a középkor egyik legkülönösebb, legszínesebb, egyben legtalányosabb személyisége volt egy olyan korban, melyben a nők döntő többsége még írni-olvasni sem tudott. Nem csak vallásos tárgyú, látomásos írásai, de természettudományos és orvosi ismeretei miatt is már életében nagy tisztelet övezte: uralkodók és főpapok, de egyszerű emberek is kikérték tanácsait – később, negyedik nőként bekerült az egyháztanítók (doctor ecclesiae) sorába. Kiváló volt, mint költő és zeneszerző is, és az utókor szerencséjére műveinek jelentős része fennmaradt. A lemez alkotói Hildegard műveiből, gregorián énekekből és saját szerzeményeikből „kevertek” valódi 21. századi crossover muzsikát …
DECCA – 1 CD

 
Joomla weboldal készítés, Joomla keresőoptimalizálás, Joomla honlapkészítés