Feliratkozás hírlevélre

Amennyiben szeretne értesülni az Annex Hangcenter újdonságairól, itt iratkozhat fel hírlevelünkre.


2012. Februári Universal Music Újdonságok

Jules MassenetWertherJules Massenet – Werther
Werther, Jules Massenet négyfelvonásos operája egy tragikus sorsú költő beteljesületlen szerelméről szól, melynek szövegkönyvét Goethe regénye alapján írták. Ősbemutatója 1892-ben Bécsben volt. A közreműködők között olyan remek énekeseket hallhatunk, mint Rolando Villazón, Sophie Koch, Audun Iversen és Eri Nakamura. Rolando Villazón, Massenet leghíresebb operájában, a már korábban megjelent Manon felvételén is énekelt, itt Anna Netrebko volt a partnere. A Londoni Covent Garden Ének- és Zenekarát Antonio Pappano vezényli.
Deutsche Grammophon – 2 CD

 

 

Renée FlemingPoémesRenée Fleming „POÈMES”
Az amerikai születésű világhírű énekesnő új albumára Ravel: Shéhérazade, Messiaen: Poemes pour mi,  Dutilleux: Le temps l’horloge című műveikből énekel.
A Francia Rádió Zenekarát Alan Gilbert, a Francia Nemzeti Zenekarát Seiji Ozawa vezényli. DECCA – 1 CD

 

BachH-moll miseJohann Sebastian Bach – H-moll mise
Nancy Argenta, Michael Chance, Wynford Evans, Stephen Varcoe
Monteverdi Choir, English Baroque Soloists, John Eliot Gardiner
Archiv Produktion – 2 CD

 

StravinskyfirebirdIgor Stravinsky – Tűzmadár, Petruska, Tavaszi áldozat
Igor Stravinsky leghíresebb műveiből válogattak erre a szép kiadványra, amin a kiváló karmester, Pierre Boulez vezényli a Chicagói Szimfonikusokat és Clevelandi Zenekart.
Deutsche Grammophon – 2 CD

 

RosztropovicsDECCAMsztyiszlav Rosztropovics összes DECCA-felvétele
Schubert: Arpeggione-szonáta, Schumann: 5 darab népi stílusban; Haydn: C-dúr gordonkaverseny; Britten: 2 szvit szóló gordonkára; Gordonka-szimfónia; Bridge: Szonáta; Debussy: Szonáta; Beethoven. Összes gordonka-zongoraszonáta. A felvételeken közreműködik Benjamin Britten, Szvjatoszlav Richter és az Angol Kamarazenekar.
DECCA–5 CD

 

Chick CoreaThe ContinentsChick Corea – The Continents
A kiváló, többszörös Grammy-díjas amerikai zongorista szerzette zenéjét jazzkvintettre és kamarazenekarra. Előadja a Chick Corea Quintet és a New York-i Kamarazenekar Steven Mercurio vezényletével. A bónusz CD lemezen új jazz-szóló és –kvintett felvételek hallhatók.
Deutsche Grammophon – 2 CD

 

Chick CoreaFor Two PianosChick Corea & Nicolas Economou – For Two Pianos
Improvizációk: Suite (Prelude, Ballade, Toccata, Humoresque, Invention, Fugue, Aria & Ostinato, Waltz, Inside the Piano);  Bartók: Mikrokosmos – 6 darab 2 zongorára; Corea: Homecoming, Duet, Invention.
A koncertfelvételre 1982-ben Münchenben került sor.
Deutsche Grammophon – 1 CD

 

Tony BennettIsnt it RomanticTony Bennett – Isn’t It Romantic?
A 85 éves, tizennégyszeres Grammy-díjas – az utolsót 2007-ben(!) kapta Stevie Wonderrel együtt – énekes új lemezéről csupa szerelmes dal szól, olyan örökzöldekkel, mint az As Time Goes By a Casablancából vagy a Life Is Beautiful, amelynek szövegét Fred Astaire adta ajándékba Bennettnek. A felvételek 1975 és ’77 között jelentek meg először.
C O N C O R D – 1 CD

 

The PhilharmonicsThe Philharmonics – Fascination Dance
A hét tagú együttesből öten a Bécsi Filharmonikusok muzsikusai, a magyar-osztrák Stephan Koncz csellista a Berlini Filharmonikusoknál dolgozik, a pozsonyi születésű zongorista, František Jánoška pedig többek között Roby Lakatossal zenél. A vezető, Tibor Kováč a szlovákiai Léva szülötte, Rácz Ödön, a bőgős budapesti, a brácsás német, a klarinétos bécsi, a második hegedűs albán. A Bécsi Újévi Koncert szünetében az ő műsorukat közvetítette a tévé – becslések szerint mintegy hatvan millióan láthatták, hallhatták őket.
Deutsche Grammophon / Universal Austria – 1 CD

 

Etta JamesThe Dreamer73 éves korában elhunyt Etta James, akit minden idők legnagyobb énekesnői között tartunk számon. A rhythm and blues fekete sztárjaként indult, énekelt soult, rock and rollt, jazzt, bluest, gospelt. Kábítószer-problémái miatt többször mélypontra került a karrierje, aztán mindig újra feltámadt, hogy végül elfoglalja a helyét a megkérdőjelezhetetlen klasszikusok között.” (Quart.hu) Életében utolsó lemeze, a Dreamer alig két hónapja jelent meg, a Universal pedig 25 számot tartalmazó válogatással idézi fel művészetét.
Etta James – The Dreamer
Verve – 1 CD

 

Ette JamesAt LastAt Last – The Best of Etta James
UNIVERSAL – 1 CD

 

 


Paul McCartney Kisses on the BottomPaul McCartney – Kisses on the Bottom
A kísérletező kedvű „Örök Beetle” új albumán a két saját új szám kivételével (My Valentine; Only Our Hearts), a Nagy Amerikai Daloskönyvből és a jazz világából merít. A számok nagy részét édesapja zongorajátékából ismerte meg gyermekkorában. A játékos-provokatív cím például Fats Waller lemeznyitó 1935-ős slágerének szövegéből való. Az alkotótársak is a jazz-es orientációt bizonyítják – a producer Diana Krall állandó partnere, Tommy LiPuma, sőt, maga Krall és zenekara is közreműködött a felvételeken, nem is beszélve Eric Clapton és Stevie Wonder vendégszerepléséről!  
C O N C O R D / Hear music
CD

Deluxe CD: ez két további számot (Baby’s Request; My One And Only Love), video-letöltési lehetőséget (Capitol Studios Show – február 14-től!), részletesebb kísérőszöveget és extra csomagolást, többek között három levelezőlapot ajánl.                                                             
Vinil változat: 2 LP

 
Joomla weboldal készítés, Joomla keresőoptimalizálás, Joomla honlapkészítés