Feliratkozás hírlevélre

Amennyiben szeretne értesülni az Annex Hangcenter újdonságairól, itt iratkozhat fel hírlevelünkre.


Hangszóró, Presztízs, Jaguár – Bowers & Wilkins a CES-en

jaguarAz idén megrendezésre kerülő Consumer Electronics Show névlistájáról sem maradhatott le a világhírű, angol hangfalgyártó. A látogatók szemügyre vehették a B&W aktuális újdonságait, a tőle megszokott, elegáns, letisztult környezetben, ahogy az a mellékelt fényképeken is látható…

Első meglepő eleme a B&W standjának egy 2010-es gyártmányú Jaguar XJ luxusautó volt. A jelenség mégsem éri váratlanul azokat, akik jobban ismerik a Bowers & Wilkins elterjedtségét, hisz a cég luxusautók hangrendszerének kiépítésével is foglalkozik.
A járműbe összesen 1200 Watt teljesítményű hangszórót integráltak, a 20 darab sugárzó pedig 15 csatornán keresztül szólal meg, köszönhetően a MultiEQ XT és Audyssey digitális jelfeldolgozásnak. Mindegyik ülésben helyet foglaló utas érzékelheti a Dolby Pro Logic IIx és DTS Neo 6 hanghatásokat, gyakorlatilag egy 7.1 rendszer hallgatójaként.

A látogatók igazi újdonságokkal is találkozhattak, ilyen „főfogás”nak bizonyult részben a P5 fejhallgató is. A terméket ellátták Made For iPod minősítéssel, sőt, kapott mikrofont, illetve kezelőgombokat. Danny Haikin (B&W márkamanagement vezető) állítása szerint az összetevők kiválasztásakor szem előtt tartották a dizájnt s minőséget egyaránt. „Minden, amiből állhat egy fejhallgató, befolyásolhatja annak hangzását” – nyilatkozta Haikin - „ S mivel mi vagyunk a Bowers & Wilkins, számunkra a dizájn nagyon fontos.”
A P5 fejhallgató ára 200 angol font körül fog alakulni, hazai megjelenéséig még várnunk kell.

Szintén bemutatásra került a cég első asztali felhasználóknak szánt audio eszköze; az MM1 asztali hangsugárzó. „E terméknek tervezésekor ügyeltünk arra is, hogy tökéletesen mutasson az iMac mellett.” – nyilatkozta Danny Haikin.
Az MM1-hez nem készült mélysugárzó. A gyártó állítása szerint elégedettek lesznek a hallgatók, maximum a falrengető basszusokra éhezők maradnak egyedül, mindenesetre egy irodahelyiségbe vagy hálószobába teljes mértékben megfelel.

2010 | Bowers-Wilkins | CES | fejhallgató | hangfal | hangszóró | hifi | jaguár | luxus | zeppelin

 
Joomla weboldal készítés, Joomla keresőoptimalizálás, Joomla honlapkészítés