Feliratkozás hírlevélre

Amennyiben szeretne értesülni az Annex Hangcenter újdonságairól, itt iratkozhat fel hírlevelünkre.


A megújult CM sorozat végre megérkezett!

kiskep_bw_new_cmMegérkeztek a várva várt új CM-ek az Aranykéz és a Hegedűs utcai bemutatótermünkbe, így a kiegészített CM család végre elérhetővé vált a hazai piacon. Az előzetesek már jókat ígértek, de meghallgatásuk után a megmaradt kételyeink is eloszlottak, a CM-sorozat méltán foglalja el a felső-közép szintet a Bowers repertoárjában!

Lássuk a közös technikai jellemzőit az új jövevényeknek!

A magassugárzók formatervei a referenciaszintű 800-as szériából származtatott, ugyanaz a lenyűgöző szintű részletesség, kiterjedt magasfrekvenciás hangvisszaadás jellemzi az újdonságok hangját. Neodímium mágnes, továbbfejlesztett gumiperem, szalag formájú hangtekercs, rézzel bevont pólussaru a további jellemzők.

A középhangszórók Kevlar® kónusz, fix ‘lövedék’ alakú fáziskúpot, nyitott öntvénykosarat , FST™ hangszórókat (CM7/ CM9 / CM Centre 2-ben!) kaptak, eredménye a nagyobb részletesség, meglepő mértékű realitással párosulva.

A CM 1 –es EISA díjas monitordoboz nagytestvére a CM 5 lett ,az eddigi CM 7-es állóhangfal is kapott egy nagyobb testvért a CM 9 személyében. Aki pedig a házimozit részesíti előnyben és az eddig elérhető CM C centersugárzót kicsinek találta, annak jó alternatíva lehet a CMC 2.

Az új mélysugárzók alacsony frekvenciás hangszórók, továbfejlesztett impozáns mágnes/tekercs rendszerrel, tovább fokozva gyorsaságukat és az erőteljesebb mélyhang visszaadást. Paper / Kevlar® kónusz (CM7/ CM9 / CM Centre 2-ben!), megnövelt mágnes, üvegszálas tekercstest a további összetevők között.

A új CM szériának eddig még nem volt aktív mélysugárzója, így aki többcsatornás rendszert tervezett „be kellett érnie” a B&W termékválasztékában más sorozatok subwoofereivel. Most végre ez a hiány is pótolva lett, a várva várt ASW 10 CM aktív mélysugárzó személyében. Ahogy a többi CM doboznak is, a mélysugárzónak is szerves eleme - többek között - az apró gödröcskékkel lyuggatott Flowport, a Bowers legendás fejlesztése, ez a levegő egyenletesebbé és turbulenciáktól mentesebbé tételét szolgáló speciális reflexcső.

Igen kedvező változás a CM szériával kapcsolatosan, hogy a sorozat színválasztéka is kiegészül egy zongoralakk kivitelű fekete színnel is. Ezzel szemben viszont a juhar színt fokozatosan kivonják a forgalomból, így ezentúl három szín közül választhatunk: rózsafa , wenge és immár a lakkfekete!

A család legkisebb tagja a CM 5 kétutas monitor. Méreteiben talán a 600-as sorozat 685-ös modelljére hasonlít leginkább. Egy darab 165mm-es Kevlar® mély/középsugárzó és 1 db neodímium mágnessel szerelt Nautilus™ technológiájú alumínium ötvözet magassugárzó dolgozik a kabinetben, mely közepes sűrűségű farostlemezből készül és számos belső merevítéssel ellátva, hogy kiküszöbölje a fellépő nemkívánatos rezonanciákat. A keresztváltó - mint ahogy a B&W -tól már megszokhattuk, igyekszik a legkevesebb passzív áramköri elem felhasználásával „beleavatkozni” a hangba.

Ugyanúgy, mint a kistestvér CM 1-nél, itt is elsőrendű keresztváltó dolgozik ami a gyakorlatban egy kiváló minőségű kondenzátort jelent a magassugárzó elé téve, míg a mély/közép hangszóró spektrumát egy vastag átmérőjű nagytisztaságú vörösréz huzalból készült légmagos tekercs szabályozza. Ez a kevés áramköri elem és a hangszórók precíz tervezése a cégalapító John Bowers ideálját közelíti, mely egy olyan hangsugárzó, amely nem ad hozzá és nem vesz el az eredeti jelforrásból.. Ez a filozófia immár 40 éve él a Bowers & Wilkins-nél, és napjainkra talán még fontosabb a hangfalak tervezői számára, mint valaha.

Az eddigi állódoboz a CM 7 is kiegészült egy nagytestvérrel a 3 utas kivitelű CM 9-el. A jóval nagyobb űrtartalmú dobozban 4 hangszórót találhatunk. Egy 25mm-es magassugárzó, egy 160mm átmérőjű FST Kevlar®-ból készült középsugárzó és két darab 165mm-es papír/ Kevlar® mélysugárzó felelős a megfelelő hangkép kialakításáért.
Természetesen mindegyik hangfal a B&W saját fejlesztésű Flowport™ bass reflex csövét használja, hogy dinamikusabb, precízebb és zavaró légörvényektől mentes mélyhangzást kapjuk.

Mivel napjainkra az otthoni mozi és a többcsatornás zene fontosabbá vált, mint a hagyományos sztereó rendszerek hallgatása, ezért ezt az egyre erősödő trendet a B&W sem hagyta figyelmen kívül és a már meglévő CM C középsugárzó mellé egy még nagyobb méretű és teljesítményű hangfalat is csatasorba állított, a CM C 2-est.

A hangfal ugyancsak 3 utas kivitelű, érdekessége, hogy itt egy eddig még nem látott méretű FST ( ún. gumiperem nélküli ) 100 mm-es Kevlar®-ból szőtt hangszóró került beépítésre. Az FST megoldással rendelkező hangszórók kivitelüknél fogva csak a középsáv lesugárzására alkalmasak, viszont a hagyományos gumiperemes eljáráshoz képest jóval pontosabb, részletgazdagabb hangzást kapunk. Ezen kívül, egy már a CM 5 és CM 9-es modelleknél ismertetett magassugárzó, két 165mm átmérőjű papír/ Kevlar® hangszóró dolgozik ebben a hangfalban. A centersugárzó, méretei alapján leginkább egy nagy lakószobában elhelyezett összeállításban érzi otthon magát.

Letölthető árlistáink között a frissült Bowers árlista már elérhető!
B&W | bowers | CM 5 | CM 9 | CM széria | elegáns | kevlar | wilkins

 
Joomla weboldal készítés, Joomla keresőoptimalizálás, Joomla honlapkészítés