Feliratkozás hírlevélre

Amennyiben szeretne értesülni az Annex Hangcenter újdonságairól, itt iratkozhat fel hírlevelünkre.


Milyen házimozi erősítőt válasszak Jamo Studio szériás hangfalaimhoz?

melyikMai rövid termékismertetőnkben összefoglaljuk, hogy a Jamo Studio szériás hangfalakat milyen házimozi erősítővel érdemes párosítani. Emellett kitérünk a hangfalszettek egyéni adottságaira, ami olvasóink számára megkönnyítheti később a megfelelő hangsugárzók kiválasztását.

 

 

 

Jamo S 426 HCS 5.0 házimozi hangfalszett

s426-wenge-hcs3miniEz a hangsugárzó szett kiváló megoldást jelent azok számára, akik először építenek otthon házimozi rendszert, mérsékelt költségkeretből. A Jamo S 426 frontok viszonylag csekély, 90 cm-es magasságuknak és előlapi reflex-nyílásuknak köszönhetően könnyen elhelyezhetőek. Az előlapi reflexnyílás előnye, hogy a frontsugárzót hangfalat akár teljesen nekitolhatjuk a mögötte lévő falnak. A Jamo S 426 HCS házimozi hangfalszett center-és háttérsugárzói nagyon kisméretűek, ezért feltűnés nélkül elférnek könyvespolcon, TV-állványban vagy falra szerelve. Utóbbi érdekében fali akasztó elemeket is szereltek a hangfalak hátuljára. Az S 426 center és háttérsugárzói zárt kialakításúak, ezért nem baj, ha teljesen nekitoljuk őket a hátfalnak, és akkor sem változik meg a hangzásuk, ha pl. könyvespolcra helyezzük őket.

 

Ajánlott házimozi erősítő: Pioneer VSX-323 vagy pedig Onkyo TX-SR313

onkyo 626 hazimozi erosíto ezust miniAzt tapasztaltuk, hogy a Pioneer és az Onkyo egyaránt képes szépen meghajtani a Jamo hangfalakat. Mindkettőnek egyéni hangzása van, ezért érdemes bemutatótermünkben kipróbálni, hogy Önnek, mint végfelhasználónak, melyik márka hangzása tetszik jobban. Mindkét erősítő renelkezik HDMI csatlakozásokkal, rájuk köthetjük a számítógépet, Blu-ray lejátszót, media box készülékünket, a televízió set-top boxát, sőt még a játékkonzolt is. Már ezek a „kis” erősítők is képesek továbbítani a 3D-s képjeleket, valamint dekódolják a nagy felbontású Dolby TrueHD és DTS HD Master Audio hangformátumokat. Magyarul már egy ilyen belépő kategóriás rendszer is képes valódi, részletgazdag térhatást kölcsönözni, ha filmnézésre kerül sor!

 

Ajánlott mélysugárzó: Jamo SUB 210

sub-210-hgb miniA Jamo SUB 210 házimozi mélynyomó lefelé néző hangszóróval rendelkezik. A hosszúlöketű membrán arccal előre néz a padló felé, és a szoba padlóján azonnal szétterülő mélyhangok segítségével tölti be a rendelkezésére álló teret. A Jamo SUB 210 hangja erős terhelésnél kissé torzul, ezért első sorban kisebb szobákban, vagy közepes hangerőig jelent igazán kiváló megoldást. A SUB 210 automata ki/be kapcsolás funkcióval is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy az első beállítás után többé nem kell hozzá nyúlnunk, ha mozizásra kerül sor, automatikusan be fog kapcsolni. 6m mélysugárzó kábelt jár hozzá gyári alaptartozékként,

 

Jamo S 526 HCS 5.0 házimozi hangfalszett

jamo s 526 hazimozi hangfalak saA Jamo S 526 mechanikailag erősebb és összetettebb felépítésű, mint 426-os kistestvére. Ezeken a hangsugárzókon már alumíniummal bevont mély/közép hangszórók és selyem textil magassugárzók találhatóak. A nagyobb és masszívabb hangfaldobozok hatása akusztikailag is érzékelhető, elsősorban a tisztább és erőteljesebb mélyhangokban mutatkozik meg. A mély/közép membrán közepéből kiálló, lövedék alakú fém fáziskúp és a magassugárzó körüli hullámvezető tölcsér hozzájárulnak a precízebb, kisebb torzulással járó hangszóráshoz. A center és háttérsugárzókat kifejezetten az S 526 karakteréhez kalibrálták, így egy tökéletesen homogén hangmező jön létre. Ha eldördül egy fegyver és a golyó becsapódik a hátunk mögött, a háttércsatorna kellő dinamikával reprodukálja a lövedék becsapódását. A hangmezőt a képpel „összeolvasztó” center csatornából még árnyaltabb és mélyebb beszédhangokat hallhatunk, mint a kisebb S 426 rendszer esetében. A Jamo S 526 padlón álló hangfalak mellé alaptartozék hangfaltüske is jár, amelynek stabilitást növelő hatása mellett akusztikai szerepe is van. Ha az Ön házimozi szobájában a padló parkettás, akkor sincs mitől tartania, az ilyen esetekre való tekintettel hangfaltüske alátétet is csomagoltak az S 526 mellé. Az S 526 házimozi szettet megnövelt részletező képessége és teltebb basszusai miatt kedvelik, ugyanakkor külsőleg is szépen illeszthető sokféle helyiségbe.

 

Ajánlott erősítő: Pioneer VSX-528 vagy pedig Onkyo TX-NR525

pioneer mini annex hangcenter150Amellett, hogy ezek a modellek nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek, hangzásukban is kifinomultabbak. És az S 526 házimozi hangfal szetten már hallatszik ez a különbség. A Pioneer VSX-528 és az Onkyo TX-NR525 készüléket egyaránt felvértezték internetes rádióvevővel, és előlapi US-bemenettel is. Mindkét típus meghallgatható, kipróbálható bemutatótermünkben.

 

 

 

Ajánlott mélysugárzó: Jamo SUB 210 vagy 15 m2-nél nagyobb szobákba Jamo SUB 260

SUB260 4 miniA Jamo SUB 210 képességeit már az előzőekben leírtuk. A SUB 260 mindössze 50W-tal nagyobb erősítőt rejt, mégis teljesítménye a SUB 210 kétszeresének érződik. Miért? A SUB 260 már nem csak sima reflex-nyílással, hanem egy hosszúkás kimeneti porttal rendelkezik, melyen keresztül jóval intenzívebben áramlik a levegő. Emellett a SUB 260 kabinetje is jóval masszívabb (vastag MDF lapokból épül fel), nagyobb terhelést is képes tisztán kezelni. Dögös karaktere mellett minden esetben kellemes marad, így intenzív akciófilmek nézésekor sem kell gyomorfájástól, émelygéstől tartania. Még közepes méretű szobákban sem fogja kevésnek érezni ezt a remek ár-érték arányú mélysugárzót!

 

Jamo S 626 HCS 5.0 házimozi hangfalszett

jamo s 626 hcs sa hazimozi hangfalakA Jamo S 626 a Studio széria legnépszerűbb tagja. Oldalába beépített 20 cm átmérőjű mélyhangszórója rendkívüli basszusokkal ajándékozza meg a hallgatót. A center és a háttérsugárzó minimálisan, de hallhatóan precízebb előadásmódra képes, mint a kisebb S 526 rendszer esetében. AJamo S 626 hangfalaknak darabja 25 kilogramm, ami nem csak a nagy hangszóró mágneseknek, hanem a kabinet megnövelt falvastagságának is köszönhető. A merevebb konstrukció segít elnyelni a nagy teherbírású hangszórók rezgéseit. Ez a hangsugárzó szett nem csak filmnézésre, hanem zenehallgatásra is kiváló választás.

 

Ajánlott erősítő: Pioneer VSX-923 vagy pedig Onkyo TX-NR626

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a jobb hangfal mellé még jobb erősítőt érdemes párosítani. Éppen ezért nem meglepő, hogy a Jamo S 626 már nem elégszik meg a Pioneer VSX-423 vagy az Onkyo TX-SR313 teljesítményével. Belépőszintű erősítővel is meghajtható egy ilyen hangfalszett, de erősebb elektronikával több részletet, jobb dinamikát és élethűbb hangmezőt kapunk.

 

Ajánlott mélysugárzó: Jamo SUB 260 vagy 30 m2-nél nagyobb szobákba Jamo SUB 360

jamo-sub-360-sotet-alma miniA Jamo SUB 360 egy rendkívül nagy teljesítményű mélynyomó. Éppen ezért csak akkor javasoljuk a használatát, ha:
- A hallgatói terület nagyobb, mint 30 m2
- A falak kellő vastagságúak (a szomszéd helyiségekbe könnyedén áthallatszanak az alsó frekvenciák)
- Ha a hallgató igazi bivalyerős, gyomorrengető basszusokra vágyik

házimozi erősítő | házimozi hangfalak | házimozi hangfalszett | jamo hangfal | jamo hangfalak | jamo márkabolt | jamo mélyláda | jamo szaküzlet | mélyláda | mélynyomó | mélysugárzó | onkyo | onkyo erősítő | onkyo márkabolt | onkyo szaküzlet | pioneer | pioneer erősítő | pioneer márkabolt | pioneer szaküzlet

 
Joomla weboldal készítés, Joomla keresőoptimalizálás, Joomla honlapkészítés