Feliratkozás hírlevélre

Amennyiben szeretne értesülni az Annex Hangcenter újdonságairól, itt iratkozhat fel hírlevelünkre.


Milyen sztereó erősítőt válasszak Jamo Studio szériás hangfalaimhoz?

onkyo TX miniAkik még csak kacsingatnak a hifi rendszerépítés felé, sokszor, teljesen jogosan, tanácstalanul böngésznek a kétcsatornás erősítők között. Mégis melyikkel fog legjobban szólni mondjuk egy Jamo S 626? Ha csak egy Jamo S 526 hangfalat veszek, ahhoz milyen elektronika illik? Ár-érték arányban melyik jobb, az Onkyo, vagy a Pioneer? Mai vásárlási tanácsadó cikkünkben e kérdésekre adunk választ.

 

 

Vásárlás előtt azonnal érdemes eldönteni, hogy Ön mit szeretne vásárolni: sztereót, vagy házimozit? A különbség a kettő között, hogy a sztereó rendszerek (első sorban) zenehallgatásra vannak kiélezve, a házimozi erősítők (más néven AV-Receiver) pedig értelemszerűen filmnézésre, a mozi élmény visszaadására lettek kifejlesztve. Mai tippgyűjteményünk kizárólag a hifi sztereó erősítőkre fókuszál. Hamarosan házimozi rendszer javaslatokat is olvashatnak itt, a hangcenter honlapján.

Ha a legfontosabb szempont a hangminőség, és Ön nem szeretné a nappaliját hangfalakkal telezsúfolni, akkor Önnek egy sztereó rendszer jelenti a megoldást. Ha tengernyi zenével rendelkezik, de néha-néha megnéz egy jó filmet is, és a modern televíziók gyalázatosan gyenge hangminőségét nélkülözni szeretné, akkor egyértelműen elég kétcsatornás rendszert építenie. Alább összeírtunk néhány remek ár/érték arányú, Jamo Studio szériás hangfalat és olyan hifi erősítőket, melyekkel harmonikus, kiegyensúlyozott rendszert lehet összerakni.


s426-blackJamo S 426 álló hangfal*

Javasolt zenék: Az átlagosnál nagyobb bitrátájú (320 kb/s vagy magasabb) MP3 fájlok. Főleg populáris műfajok, mint pop, rock, hip-hop, esetleg elektronikus zenék. A Jamo S 426 hangfal akusztikus (jazz, klasszikusok) zenékkel kicsit válogatós, főleg dinamikus zenéket tud élvezetesen, szórakoztatóan reprodukálni.

Javasolt hallgatói környezet: Panellakás, tetőtéri szoba, 20 m2-nél kisebb nappalik, bútorokkal berendezett helyiségek. Nagyszobában elképzelhető, hogy kevésbé érvényesülnek az S 426 basszusai, de ideális körülmények között mélyláda nélkül is testes, erős mélyhangokat produkál. Az előlapi reflex-nyílásnak köszönhetően a hangsugárzót akár teljesen nekitolhatjuk a mögötte lévő falnak, így kis szobákban spórolhatunk a hellyel.

Javasolt kábelezés: 1,5 mm2 keresztmetszetű hangfalkábel, max. 600 Ft/m kategóriáig.

Javasolt hifi sztereó erősítő: A Jamo S 426 hangfalakat remekül meghajtja a Pioneer A-10 integrált sztereó erősítője.

A Jamo S 426 álló hangfal bruttó fogyasztói ára: 49.990 Ft/pár, 5 év garanciával

 

jamo s 526 sa miniJamo S 526 álló hangfal*

Javasolt zenék: a Jamo S 526 már kevésbé válogat a felvételekkel. Akár CD-minőségű fájlokkal is kínálhatjuk, alkalmanként előfordulhat, hogy a tömörített MP3 fájlok hiányosságait, hibáit meghalljuk rajta. Főleg modern műfajokkal szól élvezetesen, de nem hőköl vissza alkalmi jazz, blues, vagy szimfonikus zenéktől sem. Erősségei közé tartoznak olyan műfajok, melyekben sok ének előfordul, tipikusan női szólóalbumok (pl. Joni Mitchell, Diana Krall, Eliane Elias, Norah Jones stb.)

Javasolt hallgatói környezet: Tágas panellakások, kertes házak, 30 m2-nél kisebb alapterületű nappalik. Nagy belmagasságban (akár 4-5 m) is elég basszust nyújt, ha a helyiség akusztikája megfelelő. Feltétlenül használjuk a hangfalhoz mellékelt tüskéket, így javíthatunk az S 526 hangminőségén!

Javasolt kábelezés: 2,5 mm2 keresztmetszetű kábel, max. 1000 Ft/m kategóriáig.

Javasolt hifi sztereó erősítő: A Jamo S 526 hangfalakat maradéktalanul kiszolgálja az Onkyo A-9155 vagy a Pioneer A-20 integrált sztereó erősítő.

A Jamo S 526 álló hangfal bruttó fogyasztói ára: 93.990 Ft/pár, 5 év garanciával

 

jamo s 626 allo hangfal fekete kisebb miniJamo S 626 álló hangfal*

Javasolt zenék: a Jamo S 626 köszönhetően oldalt beépített, hosszúlöketű 20 cm mélyhangszórójának, a kisebb modellekhez képest jóval erőteljesebb basszusokra képes. Házimozi rendszerekben sokszor még mélyláda nélkül is lenyűgözi a hallgatókat. Az S 526-hoz hasonlóan ez a modell is megjeleníti a CD (vagy nagyobb) felbontású felvételek tisztaságát. Első sorban olyan zenei műfajokhoz ajánlott, melyekben kritikus fontosságúak az erőteljes basszusok, még kis hangerőn is. Elektronikus zenékhez kiváló választás, de a kisebb modellekhez képest jobb tér-érzetet kapunk akusztikus felvételeknél is. Erőssége a rock, pop és elektronikus zene. Főleg nagy hangerőn mutatja meg, mire képes.

Javasolt hallgatói környezet: Amerikai konyhás, nyitott terű lakások, kertes házak, (az erős basszusok miatt vegyük figyelembe, hogy vékony falú szobáknál a mélyek áthallatszanak a másik helyiségbe!) 50 m2-nél kisebb alapterületű nappalik. Nagy belmagasságban (akár 4-6 m) is elég basszust nyújt, ha a helyiség akusztikája megfelelő. Feltétlenül használjuk a hangfalhoz mellékelt tüskéket és talpazati elemeket, így javíthatunk az S 626 hangminőségén! Külön variálhatunk, hogy a mélyhangszórók befelé vagy kifelé nézzenek, mindkét esetben másfajta karaktere lesz a basszusoknak.

Javasolt kábelezés: 2,5 mm2 keresztmetszetű kábel, max. 1500 Ft/m kategóriáig. Igény esetén duplakábel is alkalmazható.

Javasolt hifi sztereó erősítő: A Jamo S 626 hangfalakhoz már érdemes a belépő kategóriánál jobb erősítőket párosítani, hogy kis hangerőn is kellően gazdag mélyhangokat kapjunk, és a hangerőszabályzót feljebb tekerve változatlanul precíz részleteket hallhassunk. Ehhez a hangfalhoz tökéletes párosítás lehet a Rotel RA-10 integrált sztereó erősítő, vagy a bővebb szolgáltatásokkal rendelkező Onkyo A-9030.

A Jamo S 626 álló hangfal bruttó fogyasztói ára: 119.990 Ft/pár, 5 év garanciával


jamo s 628 allo hangfal sa miniJamo S 628 álló hangfal*

Javasolt zenék: a Jamo S 628 köszönhetően oldalt beépített, hosszúlöketű 25 cm mélyhangszórójának, a kisebb modellekhez képest jóval erőteljesebb basszusokra képes. Keresztváltója kifinomultabb, ami különösen lossless fájloknál érzékelhető. Akusztikus zenékkel ugyanolyan jól bánik, mint modern elektronikus műfajokkal. Erőssége minden részletekben gazdag felvétel, így ő a Studio széria legtehetségesebb tagja is egyben.

Javasolt hallgatói környezet: Amerikai konyhás, nyitott terű lakások, vidéki kertes házak, (az erős basszusok miatt vegyük figyelembe, hogy vékony falú szobáknál a mélyek áthallatszanak a másik helyiségbe!) 70 m2-nél kisebb alapterületű nappalik. Nagy belmagasságban (akár 4-6 m) is elég basszust nyújt. Komoly erőtartalékaival képes gyengébb akusztikájú szobákat is testes, gazdag hangzással megtölteni. Feltétlenül használjuk a hangfalhoz mellékelt tüskéket és talpazati elemeket, így javíthatunk az S 628 hangminőségén! Külön variálhatunk, hogy a mélyhangszórók befelé vagy kifelé nézzenek, mindkét esetben másfajta karaktere lesz a basszusoknak.

Javasolt kábelezés: 2,5 mm2 keresztmetszetű kábel, max. 1500 Ft/m kategóriáig. Igény esetén duplakábel is alkalmazható.

Javasolt hifi sztereó erősítő: A Jamo S 628 mellé kitűnő párosítás a Rotel RA-12 integrált sztereó erősítő.

A Jamo S 628 álló hangfal bruttó fogyasztói ára: 176.990 Ft/pár, 5 év garanciával


*A termék kipróbálható, meghallgatható bemutatótermünkben!

Annex Hangcenter Hi-Fi & Házimozi Bemutatóterem
Jamo hangfalak, Onkyo és Pioneer hifi/házimozi készülékek márkaboltja
1137 Budapest, Hegedűs Gyula 2.
Tel.: 06-1-236-0666
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

álló hangfal | hangfal | hangfalak | hangfalszett | hifi bemutatóterem | hifi bolt | hifi erősítő | Jamo | jamo hangfal | jamo hifi | jamo márkabolt | jamo studio | jamo szaküzlet | sztereó erősítő | sztereó hangfal

 
Joomla weboldal készítés, Joomla keresőoptimalizálás, Joomla honlapkészítés