Feliratkozás hírlevélre

Amennyiben szeretne értesülni az Annex Hangcenter újdonságairól, itt iratkozhat fel hírlevelünkre.


B&W CM10 álló hangfal - a hiányzó láncszem

bowers cm10 fekete miniB&W CM Sorozat, Mesterséges „adalékok” nélküli hangzás – ezt a megközelítést követjük már a kezdetek óta, és pontosan ezt az utat járjuk az új CM szériával is. A legkifinomultabb hangszóró technológia felhasználásával  és a nem kívánt részletek eltávolításával lehetővé vált a kategóriájában elérhető legtisztább hangzás elérése. Tehát amit hall, az a lehető legközelebb áll az eredeti felvétel hangzásához.

CM sorozat áttekintés: Mint tudjuk a CM sorozat már 2006 óta létezik, és ellentétben más, Bowers & Wilkins hangsugárzó családdal, ezt a sorozatot hagyjuk nőni, így nincs szükség arra, hogy egy időben, egy komplett szériát mutassunk be. Ez teszi lehetővé, hogy a CM sorozat mindig az érdeklődés középpontjában maradjon, évről évre a legjobb vétel legyen, a disztribútorok, kereskedők, hi-fi újságírók és a felhasználók kedvence maradjon. Ezen megközelítés miatt a CM sorozatban folyamatosan új technológiákat alkalmazhatunk, a piacon új pozíciókat elfoglalva. Ez tisztán látszott 2009-ben, a CM9 indulásakor és 2013- ban ez a folyamat újból megismétlődik.

 

 

bw cm10 allo hangfal kepsav


A CM 10 debütálása egy nagyszerű pillanat a sorozat életében. A CM10 álló hangfal a széria új zászlóshajója és ez az első CM sorozatú  hangsugárzó, mely a kabinet tetejére kiültetett magassugárzót és számos más új fejlesztést is tartalmaz. A CM10 új minőségi szintet állít fel a CM sorozatban. Nyitott, kristálytiszta és a CM9-et meghaladó dinamikus hangzással rendelkezik.

Kettős dóm magassugárzó: A PM1 állványos hangfal karbon merevítésű magassugárzóját alapul véve a CM10 is hasonló hangszóró egységet kapott. Itt az alumínium dóm pereme meg lett erősítve egy második réteg alumíniummal, mely a dóm formáját követi, de középső részen ki van vágva, így alkotva meg a "kettős dóm" dizájnt. Ez az eljárás jóval merevebbé teszi az egész szerkezetet és megelőzi a magasabb frekvenciákon létrejövő hangtekercs rezonanciákat. Az eredmény az eddigi legjobb hangzás a CM sorozatból: a normál dóm 30kHz-es rezonanciafrekvenciájához képest a kettős dóm felépítés kitolja a rezonanciafrekvenciát egészen 38kHz- ig. Ennek a kialakításnak köszönhetően a magassugárzó mozgása precízebb, hangja tisztább lesz , így a zavaró rezonanciák kevésbé szólnak bele a hallható 20kHz-es frekvenciasáv alatti tartományba. Az eredmény pedig kivételes tisztaság, még nagy hangerőnél is.

A kabinet tetején elhelyezkedő magassugárzó: A CM10 az egyedüli hangsugárzó a CM sorozatból, mely a kabinet tetejére kiültetett magassugárzó konfigurációt alkalmazza, kiegészítve a Bowers & Wilkins legfejlettebb technológiáival, melyek a referencia 800 Diamond sorozatban is megtalálhatóak. A magassugárzó izolációja javítja a hangképet és a lesugárzási szöget, mely miatt a hangzás sokkal természetesebb és térbelibb lesz. Az innovatív kettős dóm konstrukció kiegyensúlyozottabb és pontosabb mozgást eredményez, még a legmagasabb frekvenciákon is.

Rugalmas rács: A Bowers & Wilkins tisztában van azzal, hogy a magassugárzókat véletlenül megnyomhatják, akár még a boltokban is. Ezért a CM10 magassugárzójának rácsát erősebbé tettük, mely jobban ellenáll a nyomásnak. A rács levétele a régi modellekhez képest nehezebb, azonban az igényes audiofilek természetesen eltávolíthatják.  

Elcsatolás: A CM10 Kevlar FST hangszórója a CM sorozat történetében először teljesen el van csatolva a fő doboztól. Ez a hangminőség javító megoldás, nem csak a kabinet  hallható színezettségét csökkenti, hanem a hallgató számára is sokkal egyszerűbbé válik a hangsugárzó elhelyezése. Az FST hangszórót egy olyan "vonórúd" segítségével rögzítik, mely a 800 Diamond sorozat modelljeinél is megtalálható. A kabinet tetejéhez közelebb lévő középhangszóró, hasonló akusztikai előnyöket nyújt, mint a kabinet tetejére kiültetett magassugárzó: javítja a szórást és levegőssé teszi a hangzást.

bw cm10 allo hangfal kepsav2

Három mélysugárzó: A CM10 kabinet teljes magassága pont akkora, mint a CM9 hangsugárzóé, csupán növeltük a mélységet, illetve a magas és a FST közép hangszóró pozícióját változtattuk meg. Ezáltal jóval nagyobb űrtartalmat kapunk, így beépítésre került egy további mélysugárzó.  Így a CM10-nek 50 százalékkal nagyobb mélysugárzó űrtartalma lett, mint a CM9 hangsugárzónak. Ez az általános érzékenységet is javítja, míg a mélyfrekvenciák egyenletesebbé tételével a  CM10- et mélyebbre lehetett hangni. Ennek köszönhetően kiterjedtebb lett a mélyhangzás, míg az extra mélysugárzó hozzáadása csökkenti a torzítást és nagyobb terhelhetőséget tesz lehetővé.

Az eredmény: Ezeknek a fejlesztéseknek a végeredményeként, a CM10 több mélyhanggal, jobb hangképpel, alacsonyabb torzítással és színezettséggel rendelkezik. A CM10 álló hangfal méltó zászlóshajója a CM sorozatnak,  új magasságokba emeli a sorozatra jellemző hangzásvilágot.Számos színben elérhető, hogy bármely helységbe illeszthető legyen. Fekete és fehér festett színekben, rózsafa vagy wenge valódi fa furnérokkal lesz kapható.
 

B&W CM10 álló hangfal technikai jellemzők

A kabinet tetejére kiültetett kettős rétegű alumínium dóm magassugárzó, Nautilus™ tölcsérrel.
Szőtt Kevlar® kónuszú FST középsugárzó
Elcsatolt közép és magas hangszórók
Flowport™
Leírás
3 utas bass reflex rendszerű
Meghajtó egységek
1x ø25mm kétrétegű alumínium dóm magassugárzó
1x ø150mm szőtt Kevlar® kónuszú FST® középsugárzó
3x ø165mm papír/Kevlar® kónuszú mélysugárzó
Frekvencia tartomány (-6dB)
 28Hz és 50kHz- nél
Frekvencia válasz
45Hz - 28kHz ±3dB a referencia tengelyen
Szórás
2dB belül a referencia tengelyhez képest:
    Vízszintesen 60º felett
    Függőlegesen 10º felett
Érzékenység
90dB spl (2.83V, 1m)
Harmónikus torzítás  
2. és 3. harmonikusok (90dB, 1m)
Névleges impedancia
8Ω (minimum 3.1Ω)
Keresztváltási pontok
350Hz, 4kHz
Ajánlott erősítő teljesítmény
30W - 300W ,8Ω- on nem túlvezérelt program esetén
Ajánlott vezeték ellenállás
0.1Ω maximum

Méretek
Magasság
990mm csak a kabinet, 1087mm magassugárzóval és talppal, de tüskék nélkül
Szélesség
200mm csak a kabinet, 366mm talppal együtt
Mélység
337mm csak a kabinet, 364mm előlappal és csatlakozóval, de talp nélkül,414mm talppal együtt
Nettó súly
33.5kg
Burkolatok

Valódi fafurnérok
Rózsafa - fekete előlappal, wenge - fekete előlappal
Festett burkolatok
Fényes fekete - fekete előlappal, fehér- szürke előlappal

Ár és elérhetőség
A CM10 2013 augusztusától kapható
Fogyasztói ár: 539.000Ft/db

bw cm10 allo hangfal kepsav2

álló hangfal | audiofil hangfal | b&w forgalmazó | b&w márkabolt | bowers hangfal | bowers wilkins | Bowers&Wilkins | Bowers-Wilkins | hifi hangfal

 
Joomla weboldal készítés, Joomla keresőoptimalizálás, Joomla honlapkészítés