Feliratkozás hírlevélre

Amennyiben szeretne értesülni az Annex Hangcenter újdonságairól, itt iratkozhat fel hírlevelünkre.


A Rotel öröksége – elkészült a Japán gyártó 2012-es szériája

rotel erosito 12es szeria annex hangcenterKevés olyan cég van, aki olyan hosszú múltra tekinthet vissza, mint az innovatív, kiemelkedő minőségű és megfizethető audió termékek gyártója, a Rotel. Természetesen büszkék vagyunk erre. A Rotel immár fél évszázados filozófiája ma is érvényben van, hogy kiváló hangú, minőségi és költségoptimalizált termékeket készítsen.  Ezt a filozófiát mi „Balanced Design Concept”-nek ( Kiegyensúlyozott Dizájn Koncepció) hívjuk, és ezen elv alapján készítjük el minden termékünket, mind a mai napig. A mi filozófiánk az eltelt évek alatt nem változott, azonban a 06SE sorozat megjelenése óta az audió világa teljesen átalakult. A fájl letöltés, az internet rádió, a vezeték nélküli streaming, az iPod / iPhone kompatibilitás és a nagyfelbontású hanganyagok mindennapossá váltak a zene világában. Ezért a Balanced Design Concept filozófia alapján megalkottuk a 12-es sorozatot, mely ebbe a megújult audió világba illeszkedik.

Audió mesterség – Globális fejlesztés
Olyan kivételes hangzással rendelkező audió terméket megalkotni, mely a Rotel logót viselheti magán, megértés nélkül lehetetlen: a legmélyebb szintig ismerni kell az audió elektronikákat, az elektroakusztikát, a pszichoakusztikát és ezeknek a hatásait a zenei reprodukcióra.  Az olyan mérnöki döntések, mint a gazdaságosság és a költségvetés kialakítása nincs összefüggésben ezzel a megértéssel. Megértés nélkül a mérnöki döntések akár véletlenszerűen is megszülethetnek.

A mi megértésünk részben a Rotel alapjaitól ered. A Rotel semmilyen más audió gyártóval nem hasonlítható össze. A mi cégünk családi tulajdonban van, a család összetartó erejével és stabilitásával felvértezve. Kisebbek vagyunk, mint ahogy Ön gondolná, bár nem annyira kicsik, hogy ne lennénk képesek elérni a céljainkat. Már öt évtizede az audió iparágban vagyunk, és olyan termékeket készítünk, melyeknek a zeneisége és a hangja több mint az alkatrészeiknek összessége.

A Rotel globális dizájn és a termékfejlesztése is jelentősen eltér a megszokottól. Gyökereink Japánban vannak, a tervezőink is itt dolgoznak, azonban tudjuk, hogy világszerte olyan szakértők élnek, akik egyedi és különleges látásmódjukkal képesek finomítani a termékeinket. Ezért sosem habozunk, ha ezt a tudást és tapasztalatot be kell vonni a fejlesztéseinkbe. Ez különösen igaz az Angliában található mérnöki csapatra, mely minden termékünk finomhangolásában részt vesz. Valaki egyszer azt mondta: „nem számít, hogy honnan jön a jó ötlet”. Ezt akár valamelyik Rotel „családtag” is mondhatta volna.
A Rotel fő ismertetőjegye a rendkívüli hangzás és mindez kedvező áron. Ezt annak köszönhetjük, hogy a mérnökeink és a tervezőink a Balanced Design Concept elv alapján dolgoznak. Ez a koncepció egyensúlyt teremt a high end iparágra jellemző „költség nem számít” és a tömegtermelésre jellemző „költséghatékony” megközelítések között. Nálunk a minőség és a költség között precíz egyensúly van. A Balanced Design Concept alapelv mérnökeink számára is fontos, mert ők maguk is zenerajongók, akik, mint az aggódó szülők dédelgetik a terveiket. Csupán két egyszerű szabály van:
1. A legjobb hangú alkatrészek nem feltétlen a legdrágábbak.
2. Nem szükséges egy dizájnelem, ha a minőségre nincs hatással, vagy ha többletköltség miatt a hangzás rovására megy.  
Ezeket a szabályokat alkalmazzuk a fejlesztési folyamat négy fő részénél: a tápegység és az áramköri elrendezés megtervezésekor, a termék értékelésekor és a komponensek válogatásakor.

rotel erosito annex hangcenter
Válogatott alkatrészek
A Rotel mérnökei sok meghallgatással eltöltött óra után választják ki az elektromos áramköri elemeket, a lehetséges alkatrész beszállítók között válogatva, hogy megbízható és akusztikailag is megfelelő terméket készítsenek. Igaz ez egy kicsit többe kerül, de ez különbözteti meg a Rotelt más gyártóktól.

Áramköri topológia
Nem elég csupán jó minőségű alkatrészeket használni. Hogy hova tesszük őket, ugyancsak fontos. Ezért különösen odafigyelünk az olyan dolgokra is, melyet úgy hívunk Szimmetrikusan megépített Jelút Dizájn. A Szimmetrikus Jelút Dizájn fő alapelve, hogy a különálló audió csatornák jelútja azonos legyen, megőrizve ezzel a hangkép és hangszínpad precizitását. A Szimmetrikus Jelút Dizájn „csillag” földelést alkalmaz, ami azt jelenti, hogy minden jel és a tápegység föld pontja egyetlen helyre van csatlakoztatva, mely maximalizálja a jel/ zaj arányát, ezzel is elősegítve a megfelelő hangminőséget.

Kritikus kiértékelés
Az emberi hallás kifinomultabb, mint a legtöbb, tapasztalt mérnök kezében lévő teszt eszköz. Ezért a Rotelnél az egész tervezési folyamat során meghallgatjuk a termékeket, nem csak az elkészült prototípust. Ugyanúgy, ahogy a szakács, aki a főzés bizonyos pontjain megkóstolja az ételt, mi is minden állomáson meghallgatjuk a készülékeket, hogy az új modell a lehető legjobb minőséggel rendelkezzen.

Tápegység
A tápegység minden minőségi audió eszköz középpontja, ezért a mérnökeink jelentős figyelmet fordítanak ennek a létfontosságú elemnek a megtervezésére és vizsgálatára. Minden alkatrész, a fizikai kiviteltől kezdve a kábelezésen át a gondosan válogatott simító és puffer kondenzátorokig nagy hangsúlyt kap. A fejlesztés minden állomásán a tervező átgondolja, hogy a tápegység hogyan és miképp fogja befolyásolni a hangminőséget.

Audió az összekapcsolt világhoz
Ha egy szóval szeretnénk jellemezni ezt az új audió világot, akkor ez a szó a kapcsolat lenne. Ez a kapcsolat köti össze az internetet az otthoni letöltésekkel és a zenehallgatással. Ez a kapcsolat köti össze az otthonunkban lévő audió termékeket a zenemegosztással és a több helységes irányítással is. Az új 12-es sorozat képes ezt a kapcsolatot kialakítani és mindezt oly módon, ahogy azt azelőtt kevés termék tudta. Például az RA-11 és RA-12 erősítők támogatják az audió streaminget, egy USB Bluetooth adapter segítségével. Mindkét erősítő és a sorozatban található RCD-12 CD lejátszó is összekapcsolható az RT-12 internet rádió/UPnP lejátszóval, hogy egy teljes rendszert alkossanak, melyet a Rotel iPhone® és iPad® programmal is irányíthat. A sorozat néhány készülékén megtalálható trigger ki és bemeneteknek köszönhetően lehetővé válik egy multi room rendszerbe való integráció.

rotel ra 12 bowers wilkins annex hangcenter cm1 pianoblack

DAB+, FM és Internet rádió

A rádió régóta egy varázslatos eszköz, de az internet és DAB+ ezt a varázslatot egy újabb szintre emelte. A rádió berobbant az audió világba, majdnem az egész világon. Bármi is érdekli, a DAB+ és az internet mindent elhoz Önnek, majdnem végtelen választékkal.

Rotel RT-12 Internet rádió, DAB+/ FM tuner, UPnP™ lejátszó
Rotel-RT-12-Silver-Front smallerAz RT-12 FM és a DAB+ tuner, de ezeken felül még sok más is egyben. A beépített hálózati szolgáltatásoknak köszönhetően több ezer internetes rádióállomást hoz az Ön otthonába és a Windows alapú számítógépes UPnP ™ szervereken tárolt zenéket is képes lejátszani. Ha a számítógépén tárolja a zenei állományait és kíváncsi, hogy miképp játszhatja le azokat a hi-fi rendszerén, akkor az RT-12 megadja a választ Önnek. Az RT-12 alapja egy Wolfson WM8740 digitális / analóg konverter, mely a digitális forrásból érkező jeleket a lehető legjobb minőségű zenévé varázsolja. A Rotel iPhone és iPad szoftver segítségével pedig az egész hi-fi rendszerét könnyedén vezérelheti.

DAB és DAB+

A DAB előnyei már jól ismertek: az adatban gazdag sugárzás állandó és erőteljes hangminőséget nyújt. A DAB+ ma már sok országban elérhető és számuk egyre bővül. Ez a továbbfejlesztett sugárzási forma jobb hangminőséggel és még erőteljesebb kiszolgálással rendelkezik. Az RT-11 és RT-12 modellek képesek a régebbi DAB és az új DAB+ sugárzás vételére is.

Rotel RT-11 Sztereó DAB+/FM tuner
Rotel-RT-11-Silver-Front smallerSok zenerajongó azonban mindig ragaszkodik a hagyományos sztereó rádióhoz. Az RT-11, mely kiváló hangminőséget nyújt FM és DAB+ sugárzás esetén is, a tökéletes választás mindazok számára, akik csak egy egyszerű rádiót szeretnének. Az RT-11 egy tradicionális tuner, de ez nem jelenti azt, hogy kihagytuk belőle a 12-es sorozat lehető legjobb zenei reprodukcióra képes technikai megoldásait, melyet a legszélesebb zenei választékhoz terveztünk. Tehát az RT-11-et pontosan ugyanolyan gondossággal terveztük és építettük meg, mint a sorozat többi modelljét, a globális termékfejlesztési hálózatunk teljes energia befektetésének segítségével.

 rotel 12 szeria annex hangcenter

CD lejátszó

A CD lemezeken elérhető gazdag zenei választék még mindig nő, ezért az RCD-12 tökéletes választás az új lemezekhez és a régi kedvencekhez egyaránt.

Rotel RCD-12 Asztali Audiofil CD lejátszó
Rotel-RCD-12-Silver-Front smallerAz RCD-12 jól demonstrálja, hogy a CD lemezek három évtizednyi múltja után is, képes újat mutatni. Ugyanúgy, ahogy a 12-es sorozat többi tagjánál, itt is egy Wolfson WM8740 chip felelős a digitális / analóg konverzióért. A WM8740 leggyakrabban a high-end kategóriás CD lejátszókban található meg. Ha kíváncsi arra, hogy miképp képes szólni az Ön kedvenc lemeze a világ legjobb lejátszóin, akkor hallgassa meg az RCD-12 lejátszót, melyet csupán egy hajszál választ el a legdrágább berendezésektől.   Ahogy a sorozat többi tagjánál, az RCD-12  is kezelhető az előlapon található gombokkal, a mellékelt távirányítóval, a Rotel link ( RT-12 tunerhez csatlakoztatva) segítségével és a Rotel iPhone /iPad programjával.

Integrált erősítők

Rotel RA-12 Audiofil Integrált sztereó erősítő
Rotel-RA-12-Silver-Front smallerAz erősítő mindig is a hi-fi rendszer szíve, de az új audió technológiáknak köszönhetően már az agya is. Az agy ebben az esetben egy Wolfson WM8740 24 bit/192kHz DAC, melyet leggyakrabban a high-end termékekben találhat meg. Többek között ez biztosítja, hogy az RA-12 USB bemenete teljes mértékben kompatibilis legyen a digitális és a hivatalos Apple forrásokkal.  A hagyományos csatlakozásokat azonban nem felejtettük el, így az RA-12 négy analóg vonalszintű bemenettel és egy lemezjátszó bemenettel is rendelkezik (MM). Az RA-12 irányítható az előlapon található gombok segítségével, a mellékelt távirányítóval, a Rotel link ( RT-12 tunerhez csatlakoztatva) összeköttetéssel és a Rotel iPhone /iPad applikációjával is. Az RA-12 azonban nem csak a sokrétűségről szól. Ez egy kiváló minőségű, 60W/csatorna leadására képes erősítő, melynek az elsődleges célja a zeneiség..

Rotel RA-11 Audiofil Integrált sztereó erősítő
Rotel-RA-11-Silver-Front smallerAz RA-11 hasonló képességekkel bír, mint a nagytestvér RA-12, azonban némiképp szerényebb, csatornánkénti 40W teljesítménnyel rendelkezik. Ahogy az RA-12-nél, itt is fontos szempont volt a kritikus áramkörök, gondosan válogatott alkatrészekből való megépítése, melynek köszönhetően az RA-11 is a lehető legtöbb zenei részletet, dinamikát, tisztaságot és érzelmet képes közvetíteni. Az RA-11 ugyanazt a high-end Wolfson WM8740 24 bit/192kHz felbontású konvertert alkalmazza, mint az RA-12, továbbá itt is öt analóg bemenet, négy S/PDIF digitális bemenet és szabvány Apple USB bemenet található. Az RA-11 az előlapon található gombok segítségével, a távirányítójával, a Rotel link ( RT-12 tunerhez csatlakoztatva) összeköttetéssel és a Rotel iPhone /iPad applikációjával is irányítható.

Rotel RA-10 Audiofil Integrált sztereó erősítő
Rotel-RA-10-Silver-Front smallerNéha előfordul, hogy visszatérünk az alapokhoz. Erre jó példa az új RA-10 integrált erősítő. Az RA-10 40W/csatorna teljesítmény leadására képes, négy analóg vonalszintű bemenettel, egy lemezjátszó bemenettel (MM) és hagyományos vezérlésekkel rendelkezik, melyek kényelmessé teszik a felhasználó számára a kezelhetőséget. Ugyanakkor az RA-10 nem egy „könnyűsúlyú” erősítő. Komoly, minőségi hangzásra képes technológiákkal és megépítéssel rendelkezik. Az RA-10 tiszta és könnyed dinamizmusával meghazudtolja a szerény ambícióit és a kedvező árát.

amplifier | asztali | asztali dac | audiofil | bemutatóterem | dab tuner | digitális | fm tuner | hi-fi | hifi | japán | kétcsatornás | konverter | lejátszó | márkabolt | rádió tuner | rotel | sztereó | sztereó erősítő | toroid | tuner

 
Joomla weboldal készítés, Joomla keresőoptimalizálás, Joomla honlapkészítés