Feliratkozás hírlevélre

Amennyiben szeretne értesülni az Annex Hangcenter újdonságairól, itt iratkozhat fel hírlevelünkre.


Összefoglaltunk mindent, amit egy 2012-es középkategóriás Onkyo házimozi erősítőről tudni érdemes!

annex hangcenter onkyo txnr818 fekete miniA japán Onkyo, mint szórakoztatóelektronikai specialista cég megszilárdítja dominanciáját a házimozi piacon, köszönhetően két vadonatúj, extrákkal telezsúfolt készülékének. Ezek név szerint a TX-NR717 7.2 csatornás hálózati receiver, továbbá a még jobban felszerelt és még erőteljesebb TX-NR818 típusú hálózati receiver.

 

 

Ezen újdonságokkal az Onkyo célja, hogy az igazi házimozi rajongók számára kimagasló ár-érték arányú és pazar THX-minősített teljesítményt és olyan szolgáltatásokat kínáljon, melyek korábban csak a prémium kategóriában voltak elérhetőek. Példának okáért, a TX-NR818 Audyssey Multi EQ XT23 szobaakusztikai korrekcióval érkezik – ami a cég jelenlegi legfejlettebb technológiája.

Mi több, a nem kevesebb, mint hét csatorna meghajtására képes alanyok a DTS Neo: X és Dolby Pro Logic IIz valamint Audyssey DSX kódolásokat is tartalmazzák. Ahogy az Onkyo high-end modelljeiben is megtalálható, a DTS Neo:X magába foglalja a szélességi Front vagy magassági Front csatornák kezelését, hihetetlenül realisztikus hallgatói üzemmódokkal, hogy maximalizálhassuk a játék, zene és filmnézés élményét.

annex hangcenter onkyo txnr818 ezust

Eközben a TX-NR717 is ámulást okoz hallgatójának, beépített Audyssey DSX kódolójával, mely a szélességi csatornák hajtására szolgál, de ugyanúgy lehetőségünk van Dolby Pro Logic IIz üzemmódra is, ami alkalmassá teszi magassági sugárzó hajtását, de a sztereó forrásanyagokat is nagyon jól kiegészíti. Nem kell kötelező jelleggel használnia minden egyes csatornát ahhoz, hogy megdöbbentő térhatású hangélményben legyen része, de az erősítő tudásából későbbiekben még előnyt meríthet.

Egy másik új extra, mely különös vonzerővel vértezi fel e modelleket, az okostelefonnal rendelkezők számára lehet hasznos. Az előlapi Mobile High Definition Link HDMI csatlakozóra gondolunk, ami mindkét terméken megtalálható. Ez lehetővé teszi a felhasználónak, hogy csatlakoztassa kompatibilis okostelefonját és arról nagyfelbontású médiaállományokat tudjon lejátszani, akár hétcsatornás hanganyaggal együtt – ez kritikus tényező egy olyan világban, ahol az okos telefonok dominálnak napi életvitelünk közben.

Szintén elsőként a piacon, az Onkyo bemutatja InstaPreviue technológiáját, ez videós miniatűr képeket jelenít meg, reprezentálva a HDMI kábeleken érkező eszközök jelét. Ez számottevően leegyszerűsíti a HDMI források közti navigálást, kiválasztást.

Ha videós jelek feldolgozására kerül sor, ezek az erősítők egyszerűen verhetetlenek. A TX-NR818 exkluzív „kétmagos egységében” HQV Vida VHD 1900-as videó processzort alkalmaztak az egyenletes és pontos 1080p felskálázáshoz, ezt kiegészíti a Marvell által gyártott, erőteljes Qdeo technológiás 4K videó processzor. A Qdeo technológia – ami a 1080p videókat akár négyszeres felbontásra tudja felskálázni – mindkét típuson elérhető azon felhasználók számára, akik rendelkeznek, vagy a jövőben szeretnének rendelkezni 4K képmegjelenítővel. Ehhez még hozzáfűznénk, hogy a TX-NR818 az ISF képbeállítási standardokat (Imaging Science Foundation – Képalkotási Tudományok Alapítványa) is tartalmazza, így automatikus kalibrálással élvezheti felhasználója visszafogott lélegzettel a TV képminőségét.

Mindkét erősítő megkapta a THX Select 2 Plus támogatást, kiegészítve az Onkyo által kifejlesztett, számtalanszor bevált WRAT erősítési technológiával. A torzítást teljes mértékben kiiktatták, a háromfokozatú fordított Darlington áramkörrel, melyet masszív nagyteljesítményű transzformátor hajt. Mindkét egységbe Burr-Brown 192 kHz/24-bit digitális-analóg konvertereket applikáltak, mely mind a hét csatorna jelét feldolgozza. A TX-NR818 rendelkezik PLL jitter-eltávolító áramkörökkel, így még tovább fokozva a jel minőségét, amiben a fizikailag elkülönített végfokozat és előfokozat blokkok is szerepet játszanak.

annex Hangcenter onkyo tx nr818 hatlap

Az Onkyo receiver készülékek mindig is standardot jelentettek, ha összeköttetés került szóba. Nincs másképp a TX-NR717 és TX-NR818 modellekkel sem. Mindkét példány összesen nyolc HDMI bemenettel (egy előlapi, hét hátoldali) dicsekedhet, és két kimenettel. A HDMI csatlakozások teljes mértékben támogatják a 3D képi videó formátumot, csak úgy, mint a DTS-HD Master Audio és Dolby TrueHD dekódolt hangjelek továbbítását. Az erősítők támogatják az ún. ARC (Audio Return Channel) eljárást, lehetővé téve a TV adások anyagának feldolgozását, térhatásúvá alakítását. Az Onkyo nagyfelbontású GUI (Grafikus kezelőfelület) menüje felugró „Gyors Beállítást” kínál, így hozzáférhetünk a gyakran végzett beállításokhoz, ami ideális tud lenni, mikor filmezés vagy bármilyen folyamat közben szeretnénk módosítani a készüléken.

A felhasználók problémamentesnek és megbízhatónak fogják találni az Onkyo otthoni hálózati funkcionalitását, olyan gyorsan hozzáférhető online forrásokkal, melyeket könnyen telepíthetőek. A felhasználó hagyományos ethernet kábellel csatlakoztathatja készülékét a hálózatához, vagy alkalmazhatja az opcionálisan beszerezhető UWF-1 vezeték nélküli LAN adaptert a hátoldali USB-portra kötve. Így szabadon hagyhatja az előlapi USB kaput, ha később arra iPod, iPhone készüléket vagy flash memóriás eszközt kíván csatlakoztatni.

A hálózati szolgáltatások magukba foglalják internetes rádióállomások garmadáját, és zene streamelési opciókat, az erősítőkben Spotify és Simfy kliensek is megtalálhatóak. A felhasználók ezek segítségével élvezhetik személyre szabottan a felhő-alapú zenei gyűjteményeket, az MP3 tunes-on keresztül, megtámogatva az erőteljes házimozi hangzással. Továbbá az Ethernet összekötés elérhetővé teszi PC-ken, média szervereken tárolt állományok lejátszását, és firmware frissítések letöltését.

A TX-NR717 és TX-NR818-as modelleket integrált, házon-keresztüli szórakoztatásra is bevethetjük, a szó értelmében. E típusok akár három szobába is képesek hangjelet küldeni dedikált vonalszintű kimenetükről, vagy szükség esetén a háttércsatornák kiosztásával. A 2/3-as zóna hangjele sztereó hangsugárzóknak küldhető, a további kiegészítéshez vonalszintű kimenetet is kapunk. Ami még ennél is jobb; a felhasználók vezérelhetik a lejátszást az alkalmazott szobák bármelyikében – beleértve minden főbb házimozi beállítást – a ház bármely pontjából irányíthatjuk az erősítőket, az Onkyo távvezérlő alkalmazásával. Ez a szoftver iPhone vagy Android rendszerű mobileszközre tölthető le.

Mivel mindkét erősítő óriási mennyiségű digitális és analóg A/V csatlakozással bír és front-csatornás bi-amplifikálást is támogatnak, ezen felül a TX-NR818 elkülönített DAC struktúrával büszkélkedhet. Mindkét frontcsatornát dupla DAC vezérli, csak úgy, mint az egyedi, most először alkalmazott, fedélzei Digitális Keresztváltó Processzor Hálózat – ennek köszönhetően elkerülhető a frekvenciás zavar, ha kettős erősítéssel hajtaná a front monitorokat.

A napokban kerül piacra az Onkyo UBT-1 USB Bluetooth Adapter készüléke, amellyel felfrissíthető a rendszer, elérhetővé válva számos hordozható elektronikus berendezés számára. Ugyanakkor új iOS távvezérlő szoftver is fog érkezni, mellyel vezeték nélküli zenei közvetítést hozhatunk létre egy iPod/iPhone készülékről, az Onkyo hálózati erősítőkre.

annex hangcenter onkyo txnr818 szolgaltatasok

Tehát ez a két, teljes mértékben „hálózatképes” és elképesztően felszerelt receiver kiválóan fel lett vértezve, hogy izgalmas házimozi konfigurációt építhessünk belőle. A TX-NR717 és TX-NR818 készülékkel az Onkyo továbbra is betartotta folyamatosan érvényes ígéretét, hogy olyan modern extrákat és teljesítményt adjon, ami a mindennapi felhasználókat szerte a világban megelégedéssel töltsön el.

3d hdmi | bemutatóterem | cinema | dolby truehd | dts hd master audio | erősítő | házimozi | hdmi | hdmi 1.4 | home | internet | internetrádió | középkategóriás | márkabolt | marvell | marvell qdeo | multiroom | network | onkyo | receiver | surround

 
Joomla weboldal készítés, Joomla keresőoptimalizálás, Joomla honlapkészítés