Feliratkozás hírlevélre

Amennyiben szeretne értesülni az Annex Hangcenter újdonságairól, itt iratkozhat fel hírlevelünkre.


Érkezőben a 2012-es Onkyo házimozi erősítők!

TX-NR414miniGröbenzell, 2012, február 13: Az Onkyo, a világ egyik vezető, a magas hangzás-hűségű készülékek gyártása terén 60 évnél is hosszabb hagyományokkal rendelkező HiFi és házimozi termék gyártója ma lebbentette fel a fátylat a 2012-es házimozi rádióerősítő generáció első modelljeiről.

 

 

A most bejelentett négy új rádióerősítő modell elsősorban a ragyogó hangminősé-gével, sokrétű szolgáltatásával és az ONKYO termékeknél már megszokott kiváló ár/teljesítmény aránnyal számíthat a vásárlók kiemelt érdeklődésére.
TX-SR313 5.1 csatornás házimozi rádióerősítő
TX-NR414 5.1 csatornás házimozi rádióerősítő
TX-NR515 7.2 csatornás házimozi rádióerősítő
TX-NR616 7.2 csatornás házimozi rádióerősítő
Már a belépő szintű modell is a legújabb technológiákkal telezsúfolt készülék
 
A gyártó már a modellcsalád belépő szintű TX-SR313 modelljében (100 W / csatorna) is az ONKYO mérnökei által kifejlesztett, csekély mértékű ellenütemű csatolást és zárt földelő hurkokat alkalmazó, a hangzásminőséget érezhetően javító, de eddig csak a nagyobb és drágább modellek számára fenntartott széles hangfrek-venciás tartományban működő erősítéstechnológiát (WRAT) alkalmazza. Újdonság az is, hogy a korábbi hagyománnyal szakítva már a belépő szintű készülékek eseté-ben is az ebben az árkategóriában megszokott „egycsipes” integrált erősítős teljesít-ményfokozat helyett diszkrét alkatrészekből, önálló tranzisztorokból megépített vég-fokot használ.
A készüléken 5 HDMI aljzat fogadja a különféle forráskészülékeket és megjelenítő eszközöket. Már a belépő modell is támogatja a 3D megjelenítést és az olyan nagy-felbontású formátumokat is kezelni tudja, mint a  Dolby TrueHD/DTS-HD Master Audio, emellett a megjelenítő eszközből visszairányított hangjeleket (ARC) is kezelni tudja, így akár a TV-műsor hangját is az ONKYO rádióerősítőhöz csatlakoztatott hangsugárzókon szólaltathatja meg. A teljes rendszer kezelését az interaktív képer-nyős kijelzés és menük könnyítik meg.   Az USB aljzathoz pedig közvetlenül csatla-koztatható digitálisan az iPod/iPhone készülék, de USB tömegtárolókat is kezelni tud a rendszer. A TX-SR313 nagyszerű hangzásával és számos funkciójával az ideális belépőjegy lehet az otthoni mozizás varázslatos világába.
TX-NR414: Cloud-Streaming, hálózati funkciók és még kényelmesebb kezelés
 onkyo tx nr414annexhangcenter small
A nagyobb teljesítménnyel (130 W / csatorna) és hálózati képességekkel felvértezett 5.1 csatornás hálózatképes TX-NR414 házimozi rádióerősítő révén már a  PC/ NAS eszközökön tárolt digitális állományok is elérhetőek és ezzel a készülékkel egy szinte kimeríthetetlen gazdagságú tárházba nyer belépést. Sok ezernyi Internet-adót hallgathat térítésmentesen, zenei felvételeket tölthet le szerény költséggel az olyan digitális tárhelyekről, mint például a Spotify és a Simfy, de a felhőalapú zenei szolgál-tatások, így többek között az MP3tunes* is elérhetővé válnak. A rádióerősítőn  6 HDMI bemenetet és egy ARC funkciót is támogató HDMI kimenetet, valamint az előlapon egy USB aljzatot találunk, amelyhez az opcionálisan beszerezhető UWF-1 WLAN-adapter is csatlakoztatható.
A TX-NR414 készülékhez egy sokoldalú, értékes távvezérlőt szállít a gyártó, amelyen nemcsak a készülék, de a díjmentesen letölthető ONKYO iPod touch/ iPhone vagy Android mobiltelefon alkalmazások is kezelhetőek. A távvezérlő jól áttekinthető, látványos grafikus kezelőfelületén könnyűszerrel elvégezhetőek a beállítások, bemenetek választhatóak, de az okostelefonokon tárolt audió állományok is vezeték nélkül átadhatóak a rádióerősítőnek (ez utóbbi jelenleg csak az Android operációs rendszer alatt futó okostelefonokon működik.)
Vadonat új az InstaPrevue technológia is, amely lényegesen könnyebbé és áttekint-hetőbbé teszi a HDMI bemenethez csatlakoztatott bemenetek közötti átváltást. Az InstraPrevue funkciót támogató rádióerősítőknél ugyanis már nem kell emlékezetben tartania, hogy például a játékkonzolt a 3-as bemenethez, vagy a Blu-ray lejátszót az 1-es bemenethez csatlakoztatta – egy pillantással áttekintheti, hogy mely tartalom éppen melyik bemeneten keresztül érhető el és ennek megfelelően választhatja ki a kívánt bemeneti forrást.
További jó példa a rádióerősítő felhasználóbarát kezelésére a szintén új Q-gomb a távirányítón: Ezzel a gombbal indítható a gyorsbeállítások funkció, amelynek eredményeként az éppen aktuális HDMI bemeneten érkező képre ültetve megjelenő beállító menüben végezhető el a kívánt beállítás, anélkül, hogy közben megszakadna az éppen nézett műsor lejátszása.
A hibrid készenléti üzemmód funkció révén a készülék nyugalmi állapotában is használhatóak maradnak a HDMI aljzatok. Ehhez nem kell bekapcsolni a készüléket, anélkül is Blue-ray filmet nézhet a készüléken keresztül a HDMI kimenethez csatlakoztatott megjelenítő eszközön, vagy számítógépes játékot játszhat. A hibrid készenléti állapotban a helyi hálózathoz csatlakoztatva tartható a rádióerősítő, így az ONKYO iPod/iPhone és Android távalkalmazások segítségével bármikor a távolból is be- és kikapcsolhatja a készüléket.
Említésre méltó újdonság még a praktikus 2-es zóna vonalszintű kimenet, amely révén a fő helyiségben élvezett térhangzás mellett egy második helyiségben sztereóhangzásban hallgathatja a bemenetre kapcsolt forrásjeleket.
Az új erőgépek: TX-NR515 / TX-NR616
 

TX-NR616 smaller


A TX-NR414 sokrétű szolgáltatásaira épülve az új 7.2 csatornás, hálózatképes házi-mozi rádióerősítők egy újabb újdonsággal kényeztetik el a tulajdonosaikat: Ez pedig az előlapon található és az MHL (Mobile High-Definition Link, nagyfelbontású mobil kapcsolat) funkciót támogató HDMI bemenet. Az MHL funkció révén a kompatibilis mobiltelefonok és más elektronikus készülékek közvetlenül az AV rádióerősítőhöz csatlakoztathatók – így a mobil eszközökön tárolt videókat és digitális állóképeket akár 1080o felbontással és 7.1 csatornás térhangzással élvezheti az AV rádióerősítő-höz csatlakoztatott megjelenítő eszközön és hangsugárzó rendszeren.
A most bejelentett készülékek közül a legnagyobb teljesítménnyel, csatornánként 165 wattal a TX-NR616 rendelkezik – emellett a készülék THX Select2 Plus minősítésű, amely garanciát jelent a lenyűgöző házimozi hang- és képminőségre.
Mindkét készüléken nyolc HDMI bemenetet és kettő HDMI kimenetet találunk (amelyhez például egy HD-TV készüléket és egy kivetítőt csatlakoztathat). A készülék hátoldalán kiképzett aljzatokon legfeljebb 1080p felbontásban jelenhetnek meg a képjelek, de a készülékkel kompatibilis 4K megjelenítőt használva a Marvell Qdeo videó feldolgozásnak és felskálázásnak köszönhetően akár 4K (4096 x 2160 képpont) felbontás is elérhető. Ezek a rádióerősítők már az ONKYO második generációs 4K2K felskálázó készülékei és ezzel a tulajdonsággal mindezidáig csak az ONKYO készülékek rendelkeznek.
De a készülék a zenebarátoknak sem okoz csalódást: A készülék hátoldalán minden szükséges csatlakozó megtalálható, még egy USB aljzatot is biztosít a gyártó (amelyhez akár az opcionális UWF-1 WLAN adapter is csatlakoztatható), így az előlapi USB aljzat megmaradhat az iPod, iPhone és más flash memória eszközök fogadására. A készüléket a helyi hálózatra csatlakoztatva kényelmesen elérhetővé válnak a világhálón tárolt zenei állományok és online zeneszolgáltatók. A TX-NR515 csatornánként 130 watt teljesítményt tud leadni és a 2-es zóna kimenet is erősített. A TX-NR616 esetében a 2-es és a 3-as zóna kimenet is aktív erősítést kapott.
Míg mindkét nagyobb rádióerősítőben Dolby Pro Logic IIz dekóder dolgozik és a felső frontsugárzók hozzáadása révén jelentősen kitágult a hangzástér felfele, a sztereó forrásjelek térhangzásúra alakítása révén pedig még élvezetesebbé válhat a zenehallgatás, addig a nagyobb TX-NR606-os készülékben az Audyssey DSX még tovább szélesíti a frontsugárzók hangzásterét a széles frontsugárzók hozzáadásával. A készülékhez párhuzamosan két mélynyomó csatlakoztatható, amellyel érezhetően javítható a rendszer mélyhang átvitele, az optimális teremakusztikai beállításokról pedig az Audyssey 2EQ rendszer gondoskodik. Eredményeként a rendszer a terem akusztikai adottságait is figyelembe véve a zenehallgatáshoz és a mozifilmek élvezetéhez optimális hangzáskulisszát tudja megteremteni.
A 2012-es generáció új ONKYO rádióerősítői funkcióikat és teljesítményüket tekintve új szabványt teremtenek ebben a piaci szegmensben és jól példázzák az ONKYO fejlesztőinek sikereit, akik töretlenül dolgoznak azon, hogy az innováció révén mind tovább tökéletesedjen az ONKYO termékek minősége, teljesítőképessége és forma-terve.
*Az MP3tunes szolgáltatás elérhetősége régiónként változhat!

 

3D támogatás | dolby true hd | dts hd master audio | erősítő | hálózati | házimozi | hdmi | internetrádió | network | onkyo | receiver | surround | usb csatlakozás

 
Joomla weboldal készítés, Joomla keresőoptimalizálás, Joomla honlapkészítés