Feliratkozás hírlevélre

Amennyiben szeretne értesülni az Annex Hangcenter újdonságairól, itt iratkozhat fel hírlevelünkre.


Amikor az Onkyo belecsippentett a High-End világába…

onkyoValószínűleg sok hifista elismerően bólint, ha a japán Onkyo termékei kerülnek szóba. A hi-fi és házimozi komponensekre szakosodott gyártó mindig is kiemelt népszerűségnek örvendett kiváló ár-érték aránya és termékeinek megbízhatósága miatt. A 80-as években robbanásszerűen terjedő rádióerősítői, majd a Magyarországon is közkedvelt, legendás Integra házimozi erősítők után most a maximalista zenehallgatók, más néven audiofilek számára kecsegtet az elektronikagyártó – és ez még nem minden!...
Az utóbbi években olyan technológiák terjedtek el, olyan megoldások váltak megfizethetővé, hogy nem túlzás azt állítani; bárki építhet házimozit otthonában, ésszerű költségvonzattal. Az elégedett, filmrajongó felhasználók mellett azonban még ha szűken is, de létezik a réteg, mely nem filmre, hanem zenére vágyik – felhasználók, kiknek nem célja hogy minden sarokban hangfal álljon, hogy kábelrengeteg húzódjon a fal mentén, és hogy kikapcsolódás gyanánt Bruce Willis robbantsa szét a nappalit. Ez a réteg a zenét kívánja kikapcsolódásként, hiszen ha ugyanazon költségen belül szeretnénk építeni egy hangrendszert, a mindentudó mozierősítők mellett kompromisszummentes zenehallgatás is létezik!

 

Ezt az igényt teljesíti az Onkyo új csúcskategóriás sztereó hi-fi rendszere.


A három komponensből álló konstrukció szíve és egyben legmasszívabb példánya az M-5000R kétcsatornás végerősítő. A 170 Wattos csatornánkénti teljesítményű végfok ránézésre sem hétköznapi darab; brutális méretei és súlya (27 kg!) mellett alakja szép és letisztult, az előlapi extra-gyors válaszidejű watt-mutatók nagyszerű retró érzést nyújtanak. A ház oldalait külön illesztett alumínium lapokból rakták össze, az esetleges vibrációk kioltásához. Igazán akkor szembesülünk a high-end tudattal, mikor a hátlapot ill. belsőt is jobban szemügyre vesszük: a jobb és bal jel utak teljesen szeparáltak egymástól, csak úgy mint a digitális és analóg áramkörök, mi több, a készüléket szimmetrikus XLR aljzattal is ellátták! És hogy a belsőre is kitérjünk: a tápellátást 4 darab hatalmas, 27,000 μF kapacitású kondenzátor biztosítja, emellett két darab Toroid transzformátort és a gyártó saját, csúcs minőségű hangzást elősegítő áramköreit (AWRAT, DIDRC) is megtaláljuk az M-5000R végerősítőben.

Onkyo_M-5000R_SILVER_small

A tökéletes sztereó sokak szerint úgy tökéletes, ha a feldolgozást külön elő- és végfokozatokra bízzuk. Ezúttal sincs másképp. A rendszer agya, központi egysége a 2011-es Onkyo modellek stílusát leginkább kifejező előfokozat, mely P-3000R névre hallgat. Az utóbbi tíz évben szokásossá vált, enyhén ívelt előlapok és hangsúlyosan domború kezelőszervek után igencsak eltérő, de gusztusos látványt nyújt az Onkyo előerősítője. A csúcskategóriás alkatrészekből megépített készüléket a phono aljzattal együtt öt analóg bemenettel látták el, digitális bemenetekből szintén ötöt kapott – mi több, a számítógépes felhasználókra gondolva egy USB-aljzat is megbújik a készülék hátán – így előfok funkciója mellett a professzionális, 32-bites D/A jelátalakítójával külső hangkártyaként is használható a P-3000R!

 

Onkyo_P-3000R_SILVER_small

Nem maradhat a test lélek nélkül, az összeállításhoz méltó tudással és megépítettséggel áll az összképbe az Onkyo C-7000R asztali CD-lejátszó készüléke. Hasonlóan társaihoz, a CD-lejátszó házát is külön alumínium lapokból illesztették össze, analóg és digitális áramköreit teljesen különválasztották, mi több, külön a bal, külön a jobb csatornára jutott egy-egy 192 kHz/24-Bit Digitális – analóg konverter. A CD, CD-R, CD-RW, MP3 és WMA lemezekkel kompatibilis egység mechanizmusa az Onkyo állítása szerint extra-halkan üzemel, így is fokozva a zenehallgatás nyugalmát.

 

Onkyo_C-7000R_SILVER_small

Az Onkyo referencia sztereó termékei előreláthatólag 2011 Májusától bemutatótermünkben is kiállíthatóak, meghallgathatóak lesznek, fogyasztói áruk egyelőre nem ismert, további információkkal kapcsolatban keresse bátran bemutatótermünket (Tel: 06-1-236-0666; Cím: 1137 Budapest, Hegedűs Gyula utca 2), szakembereink készséggel állnak mindenki rendelkezésére!

analóg | asztali | audiofil | audiohpile | cd-lejátszó | digitális | előerősítő | előfok | erősítő | High-End | HighEnd | kétcsatornás | konverter | onkyo | sztereó | toroid | végerősítő | végfok

 
Joomla weboldal készítés, Joomla keresőoptimalizálás, Joomla honlapkészítés