Feliratkozás hírlevélre

Amennyiben szeretne értesülni az Annex Hangcenter újdonságairól, itt iratkozhat fel hírlevelünkre.


Közelebb a valósághű hangzáshoz - Bowers&Wilkins 800 Diamond

802cseriA Bowers & Wilkins 800-as szériája hosszú ideje tartja a mércét a High-End kategóriában, minden megbecsülést nyíltan birtokolva. A 800-as széria öt eddigi generációja verhetetlen kombinációját nyújtotta a kiváló teljesítménynek, legfrissebb audio technológiának és pompásra sikerült esztétikus megjelenésnek. Az új 800 Diamond széria is ezen hagyományon alapszik; a legnagyobb elismerést kihívó teljesítménnyel, és most először, a gyémánt dóm magas-sugárzókat minden tagjában meglelhetjük a hét-tagú családnak...

A Bowers & Wilkins büszkén jelenti be a 800 Series Diamond termékek elkészültét. A legendás 800-as széria első inkarnációja 6 évvel ezelőtt közelebb hozta végső ambícióját a márka atyjának, John Bowers-nek: Elkészíteni egy olyan hangsugárzót, mely valójában nem ad, s nem vesz el semmit az eredeti jelből.

A 800-as széria hosszú ideje éllovasa a világ high-end hangsugárzóinak. Külseje otthonokba tervezett, de olyan magas minőséget képvisel, ami miatt a világ nagy stúdiói is használják; A londoni Abbey Road Stúdió és a Kaliforniában található Skywalker Sound – mindketten a Bowers & Wilkins 800 Szériát választották.

Az abszolút csúcsra pozícionálható teljesítményt megtoldották a Bowers & Wilkins híres gyémánt magas sugárzóinak beültetésével. Ez az eljárás megtalálható az egész szériában, beleértve a felújított 805 terméket, a hangsugárzót, mely a gyémánt dómok alkalmazásával nagyobb hatással van a jobb ítélőképességű hallgatókra, mint eddig valaha.

A kritikus fontosságú részegységeket is sikerült előnyös újításokkal ellátni. Ez drámai előreugrást jelent, az eredeti 800-as szériához képest. A gyémánt magas dóm quad-magnet dizájnt kapott, ami megnöveli a hatékonyságot és egy dinamikus skálát biztosít az ultra-magas hangok eléréséhez. Egy új összetevő alkalmazásával a karakterisztika jobb szórása mellett lehetővé vált egy még stabilabb ,nyíltabb sztereó kép létrehozása.

A skála tónusának másik végében, a basszus mélyüléséről is beszélhetünk. Az erőteljes Neodymium mágneseket tartalmazó, új Dual Magnet Motor rendszer bevezetése tette ezt lehetővé. Eme innovatív tervezés eredményezi a basszus meghajtó egységek linearitását, a harmonikus torzítás csökkenése mellett.

A legapróbb részleteket is komoly munkával tervezték meg, így készült el egy hangsugárzó különlegesség. A nagytisztaságú rezet tartalmazó csatlakozók és összekötések biztosítják a lehető legjobb hangminőséget. Mindegyik 800 Diamond modell újtervezésű kondenzátorokat kapott – kondenzátorokat, melyek egyedi ezüst, arany és olaj kombinálásával készültek. Válogatott alkatrészeket választottak a Bowers & Wilkins mérnökei, hangminőségben ezek már önmagukban drámai növekedést eredményeznek.

Máshonnan nézve, a Bowers & Wilkins által szabadalmaztatott technológiák, mint a Kevlar FSTTM szövetből készült membránok, NautilusTM csöves kialakítású magas sugárzók, MatrixTM házmerevítések, és a speciális gömbölydedből csőszerűbe olvadó fejegységek a szegmens két legnagyobb hangsugárzóján, mindig is akusztikai bravúrnak számítottak.

A 800 Diamond Széria minden összetevője az Egyesült Királyságban kerül legyártásra, a Bowers & Wilkins új, West Worthing-i kabinet gyárában. A termékcsalád mindhét tagja a hagyományos arcvonásokat kapta, s három féle színben létezik: Rózsafában, Cseresznyében és a modern, tündöklő fekete Zongoralakk fényezéssel.

A 805 Diamond hangsugárzó lehetetlen megoldásnak bizonyult a Bowers & Wilkins számára… Egészen mostanáig. Ez a formatörő, állványra helyezhető modell mutatja be a gyémánt dóm technológiáját a legmegfizethetőbb formában. A kedvező költséget tekintve először juthatnak hozzá az audiofil felhasználók ennyire pompás hangteljesítményhez.
A 804 Diamond a felhozatal legkisebb álló doboza, a 805 Diamond típushoz hasonló talpméretekkel. És csak úgy, mint a 805 Diamondnál, ez esetben is élvezhetjük az új, gyémántdóm sugárzóból érkező frekvenciákat.

A 803 Diamond gondoskodik a konzervatívabb ízlésű emberek igényeit illetően. A 800-as széria különlegességeit magába foglalja, de megjelenésben egy hagyományos, padlón álló hangfal dizájnt kapunk. A nagyobb testvéreinél lényegesen kisebb talpméret ellenére három darab 7 hüvelykes mélysugárzóval is ellátták.

A 802 Diamond kisebb lakóterekbe is könnyebben beilleszthető. Több olyan megoldást is kínál, melyeket a zászlóshajó modell, a 800 D tartalmaz; beleértve a jellegzetes formájú fejegységet. Mindazonáltal egy olyan alapterületű hangsugárzóról van szó, amely könnyedén elfér a legtöbb lakókörnyezetben. Az új tekercs használatával és a basszus meghajtók átrendezésével erőteljes mélyhang növekedésre számíthat.

A 800 Diamond a termékcsalád csúcsmodellje, s legfrissebb inkarnációja az Abbey Road Stúdióban használt hangsugárzóknak. Egy kompromisszumokat nélkülöző szereplő, mely tartalmazza a széria széleskörű fejlesztéseit, valamint megnövelt mélyhangzást nyújt, köszönhetően az új tekercseknek és a megvariált basszus egységeknek; Még telítettebb, tömörebb mélyeket kapunk, és sziklakemény végső teljesítményt.

Az új 800 Diamond széria rendelkezik két centersugárzóval is, ügyelve a házimozi rajongókra. A nagyobb HTM2 Diamond tökéletes társ a paletta testesebb modelljeihez. A kompaktabb méretekkel rendelkező HTM4 Diamond, mely szintén tartalmaz már gyémántdóm magassugárzót, hibátlan párosítás a 805 Diamond vagy 804 Diamond hangsugárzókból kiépített rendszerekhez.

Néhány darab eltűnt az előző 800-as szériából, ebből az új, lekarcsúsított felhozatalból, A 801D-t, valamint a háttérsugárzókat szüntették meg. A megszűnés oka, hogy háttérmegoldásnak általában a 805 típusokat választották a vásárlók.

A Bowers & Wilkins 800 Diamond Series várhatóan 2010 Februárjától lesz elérhető, az árakról még nincs pontos információ.


800 | audiofil | B&W | Bowers-Wilkins | Diamond | hangfal | hangsugárzó | limitált | széria

 
Joomla weboldal készítés, Joomla keresőoptimalizálás, Joomla honlapkészítés