Feliratkozás hírlevélre

Amennyiben szeretne értesülni az Annex Hangcenter újdonságairól, itt iratkozhat fel hírlevelünkre.


Vájtfülű felhasználóknak: MM-1 Asztali hangszórók a B&W-tól

MM-1_Shelf2A díjnyertes Zeppelin után vette a bátorságot az angol cég, hogy új döntést hozzon: elkészültek a Bowers & Wilkins asztali hangszórói, kifejezetten számítógépekhez! Az MM-1 dobozokat nem szabad más számítógépes hangszórókkal összehasonlítani. Ezek igazi Hi-Fi hangsugárzók, lezsugorítva olyan méretre, hogy asztalon is jól mutassanak. Tehát nem csak remekül néznek ki – de remekül szólnak. Használatukkal bárki számítógépe egy mesés hangzású Hi-Fi sztereo hangrendszerré válhat…

 

 

A Zeppelin sikerein felbuzdult fejlesztőgárda részéről okos húzás a felhasználók világát megcélozni – egy akkora zenei múltú cég számára, mint a Bowers & Wilkins, a technikai háttér gyakorlatilag adott.

A régi időkben csak számítási feladatok elvégzésére és adattárolásra lehetett használni a számítógépeket. Napjainkban már teljes értékű szórakoztatóközpontot jelentenek és univerzálisan működnek: egyetlen készülékként alkalmazhatóak filmnézésre, zenehallgatásra, 3D-s játékok futtatására. A Hi-Fi csúcskategóriában taroló B&W is érzékelte, hogy az utóbbi években a szórakoztató elektronika és számítástechnika kezd egybeforrni. Az informatika szegmenseiben sajnos akaratlanul is találkozunk a gyenge minőségű, tömeggyártott komponensekkel, igaz, az átlagfelhasználónak nincs is szüksége csúcskategóriás hangfalra. De mi a helyzet azokkal, kiknek mindene a zene, a hangminőség? Akik szeretnek önfeledten a dallamokba merülni, de közben nem akarják megszakítani a kapcsolatot az online világgal? És ha nem rendelkeznek olyan fizikai környezettel (vagy anyagiakkal), hogy egy High-End rendszert megépíthessenek?

Ilyen kérdésekre kapunk választ, ha átfutunk a Bowers & Wilkins MM-1 technikai jellemzőin. Méreteit tekintve megegyezik a hagyományos asztali számítógépes hangszórókkal, de a belső láttán a vájtfülűek is elismerően hümmöghetnek. Az MM-1 hangszórókon 75 mm-es mély-középsugárzók illetve 25 mm-es NautilusTM (!) tölcséres magassugárzók kaptak helyet. Utóbbi azért is meglepő, mert a B&W milliós árfekvésű, stúdiókban használt modelljein is alkalmazták már a csodás minőségű Nautilus technológiát.

A minőségi jelforráshoz elengedhetetlen az elektronika, mely a lehető legjobb minőségben juttatja el a feldolgozandó adatokat. Az ilyen fejlett áramkör nem alapfelszerelés minden számítógépben, a B&W erre is gondolt: a digitális erősítővel ellátott MM-1-en található USB kapu segítségével audio streaming lehetséges bármilyen USB csatlakozással rendelkező PC/Mac készülékről. Az AUX bemenet segítségével asztali DVD lejátszóktól hordozható MP3 eszközökig szinte bármilyen készüléket csatlakoztathatunk.

A gyártó szükségtelennek tartja mélyláda használatát a sztereó MM-1 rendszer mellé, a hangsugárzó párat önmagában ajánlják zenéhez, mozizásra és játékokhoz is. A 4x18 Watt összteljesítményű rendszer ABS és szálcsiszolt alumínium anyagokból összerakott házban kapott helyet, a hangszóró fekete szövetborításban vásárolható meg.

A termék bruttó ára 149.000 Forint

asztali | Bowers&Wilkins | hangfal | hangsugárzó | hangszóró | informatika | MM1 | számítógép | USB

 
Joomla weboldal készítés, Joomla keresőoptimalizálás, Joomla honlapkészítés